BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,03
ALTIN 2.324,05
HABER /  POLİTİKA

Kadın milletvekillerine tarihi izin!

Diyarbakır'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, mecliste iç tüzük değişikliği ile ilgili yaptıkları çalışmanın tamamlandığını belirtti

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri ile bakanlığının genel müdürleri, daire başkanlarıyla Diyarbakır'da inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Valiliği ziyaret eden Bakan Şahin'e Vali Mustafa Toprak, bakanlığa bağlı birimler hakkında ve yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.

'KADIN VEKİLLER MECLİS'TE PANTOLON GİYECEK'

Basın mensuplarının meclis iç tüzüğün değiştirilmesi ve kadın milletvekillerinin mecliste pantolon giymesi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Şahin, şunları söyledi:

"Başbakan'ın talimatı ile biz komisyon olarak çalışmayı bitirdik. Pantolonlu olan kısım doğrudur. Burada farkındalık en önemli ihtiyaç. Şafak Hanım'ın parlamentoya girmesiyle bir yandan dikkat o noktaya çevrildi. Sonuçta biz çözüm üretme makamıyız. O şekilde milletvekilimizin devam etmesi hiç birimizin içine sinmez. Dolayısıyla burada çözüm ne gerekiyorsa, pantolon ise pantolon. Sonuçta iç tüzük dediğimiz şey de yasadır o yasada bizim ihtiyacımız doğrultusunda değiştirilecektir. Bundan sonrada bu ihtiyaçlar devam edecektir. Zaman değişiyor, ihtiyaç değişiyor. Dolayısıyla yeni dönemde pantolon giyilecektir"