BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.518,51
HABER /  GÜNCEL

Öldürülen PKK'lı için kepenk kapattılar

Siirt'in Pervari İlçesi'nde çıkan çatışmada öldürülen teröristin cenaze töreni için esnaf kepenk kapattı.

Abone ol

Siirt'in Pervari İlçesi'nde çıkan çatışmada öldürülen İranlı PKK'lı terörist Ferzad Nuciwan'ın cenazesi Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde toprağa verilecek. PKK'lının cenaze töreni öncesi ilçede esnafın tamamı kepenklerini kapattı.

Siirt'in Pervari İlçesi'nde 18 Ağustos'ta çıkan çatışmada öldürülen İran Urumiye doğumlu PKK'lı Ferzad Nuciwan için Yüksekova'da cenaze töreni düzenlenecek. Akalın Mezarlığında defnedilecek olan PKK'lı Nuciwan için bugün esnaf kepenk kapattı.

İranlı PKK'lı Ferzad Nuciwan'ın cenazesinin İsviçre'de yaşayan ailesinin isteği üzere, İran'da değil, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde toprağa verileceği belirtildi.

YÜKSEKOVA'DA OLAYLAR ÇIKTI

İranlı PKK'lı Ferzad Nuciwan'ın cenazesi yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile Akalın mezarlığında toprağa verildi.

Cenazenin toprağa verilmesi ardından kalabalık grup, PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak yürüdü. İlçe merkezine gelindiğinde kalabalık topluluğun büyük bir bölümü sessizce dağılırken, 200 kişilik grup ise slagan atarak Cengiz Topel caddesine yürüdü.

Polis grubun dağılmasını istedi. Ancak, grup, polis araçlarına molotoflu saldırıda bulunarak polisleri de taşladı. Bunun üzerine polis, grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullandı. Olaylar halen sürüyor.