BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.324,91
HABER /  EKONOMİ

Ülker Bisküvi'de yeniden yapılanma

Gıda sektörünün öncü firmalarından Ülker'de bisküvi grubu yeniden yapılandırılıyor. İşte şirketin yeni dönem hedefleri...

Abone ol

Ülker Bisküvi'nin iştirakleri arasında yer alan İdeal Gıda, Fresh Cake, Birlik, AGS üretim şirketleri ve Atlas satış şirketi Ülker Bisküvi ile; benzer şekilde Atlantik satış şirketi de Ülker Çikolata ile birleştirilecek. Sonrasında Ülker Çikolata şirketinin hisseleri Ülker Bisküvi tarafından satın alınacak.

Yıldız Holding'in amiral gemisi Ülker Bisküvi'nin finansal yapısını sadeleştirmek için son yıllarda başlatılan çalışmaların üçüncü fazına gelindi. Bu çalışmada şirketin faaliyet alanı içine girmeyen iştirakler ve finansal yatırımların portföyden çıkarılarak ana işi olan unlu mamuller üretimine odaklanma hedeflendi. Bu yapılanmanın ana hedefi; Ülker'in liderlik vizyonu ve rekabet gücünü geleceğe taşımak ve tüketiciler, müşteriler ve hissedarlar nezdinde fayda yaratmak olarak belirlendi.

2010 yılından bu yana ana faaliyet alanı içine girmeyen şirketleri portföyünden çıkaran Ülker Bisküvi, gerçekleştirilen yeniden yapılanma çalışmaları sonucunda üretim, satış ve benzeri tüm fonksiyonları tek çatı altında toplayan ve bisküvi-çikolata-kek kategorisini tek elden yönetecek bir yapı oluşturmayı hedefliyor.

Bu hedef doğrultusunda yapılan çalışmaların üçüncü fazında öncelikle İdeal Gıda, Fresh Cake, Birlik üretim şirketleri ve Atlas satış şirketi Ülker Bisküvi ile birleştirilecek. Aynı şekilde Atlantik satış şirketi ile birleşecek olan Ülker Çikolata şirketinin hisseleri de Ülker Bisküvi tarafından satın alınıyor olacak.

İşlemlerin tamamlanması sonrasında ortaya çıkacak şirket, yıllık 2.3 milyar liralık bir ciro büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük gıda şirketi konumunda olacak. Yeni yapılanmanın arkasındaki vizyon ile özellikle bisküvi-çikolata-kek kategorilerinde odaklanma ve sinerji yaratılacak, bu noktadan hareketle rekabet gücü artacak.