BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Rumlardan basına ambargo

Trabzonspor'ur Rum rakibi Apoel kulübünün yöneticileri Türk basınına ambargo koydu.

Abone ol

Trabzonspor ile UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçını yapacak olan Kıbrıs Rum kesiminin Apoel kulübünün yöneticileri, takımın maç hazırlıklarını görüntülemek isteyen Türk basınına izin vermedi.

Türk basın mensuplarının, Apoel'in antremanlarından kısa da olsa görüntü alma isteğini geri çeviren kulüp yöneticileri, Türk basınına demeç vermeyi de reddetti. Bu arada Trabzonspor, Apoel ile 10 Ağustos Perşembe akşamı TSİ 21.00'de yapacağı maç için bu akşam Rodos Adası üzerinden Güney Kıbrıs'a gelecek. Rum gazeteleri, Trabzonspor'un gelişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alınacağını, Trabzonspor'un yarın, maçın yapılacağı GSP Stadı'nda antrenman yapacağını yazdı.

Trabzonspor taraftarlarının Güney Kıbrıs'a gelmeyecekleri, yalnızca takımın bazı yöneticilerinin geleceği belirtilen haberlerde, maçı izlemek için KKTC'den otobüslerle taraftarlar geleceği ve onlar için tribünlerde yer ayrılacağı kaydedildi. Maç için, dün itibariyle yaklaşık 14 bin biletin satıldığı bildirildi. Rum polisi, maç nedeniyle geniş güvenlik önlemleri aldı. Maç günü statta 400 Rum polisi görev yapacak.

Taraftarlar stada 4 yönlü kontrolden geçerek alınacak ve sahanın kapıları saat 20.30'da kapanacak. Öte yandan Rum yetkililer, geçen yılki Anorthosis Famagusta-Trabzonspor maçında olduğu gibi, KKTC'de görev yapan Türkiye vatandaşı basın mensuplarına maçı izlemeleri için henüz izin vermedi.