BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Livniden Sinyoraa nasihat

Sinyora'nın gözyaşlarını gören İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni tavsiyede bulundu.

Abone ol

İsrail'in Hizbullah operasyonu 28'inci gününe girerken ölen Lübnanlıların sayısı bine yaklaştı. İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, dün Hula'daki İsrail saldırısı haberini gözyaşları içinde dünyaya duyuran Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'ya ''gözyaşları sil, çalışmaya başla'' dedi.

İsrail parlamentosunda konuşan Livni, ''dün Sinyora'nın ağladığını gördüm. Hepimiz, gizli ya da açık ölenlerimize ağlıyoruz'' dedi ve Sinyora'ya gözyaşlarını silerek, ağladığı siviller için daha normal, daha iyi bir gelecek yaratma yönünde çalışması çağrısını yaptı.

İsrailli bakan, bölgenin gelecekteki durumunun ilk önce Sinyora'ya, Sinyora'nın alacağı kararlara ve yapacağı işlere bağlı olduğunu söyledi.

Livni ayrıca, İsrail'in, Lübnan hükümetinin Hizbullah'ı silahsızlandırması ve İsrail sınırına Lübnan askerlerini konuşlandırması taleplerini de yineledi.

Sinyora, Beyrut'ta dün yapılan Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısı sırasında, İsrail'in Hula'daki saldırısında ölenlerin sayısını açıklarken sesi titremiş ve gözyaşlarını tutamamıştı.