BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.427,41
HABER /  GÜNCEL

RTÜKün kestiği parmak acıyor!

RTÜK, yine Doğan medyasına çattı! RTÜK'e göre alınan karar D-Smart'ı değil bir çok kanalı kapsıyor. İşte o açıklama;

Abone ol

RTÜK, lisanssız yayın yaptığı belirlenen bazı TV kanalları için yasal işlem başlattı. Kurul, özellikle lisans izni bulunmayan uydu kanalları ile karasal yayın lisansı olmadığı halde yayın yapan bazı TV kanallarının bölgelerdeki yayınlarını durduracak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından yapılan açıklamada, ''Üst Kurulun sadece D-Smart platformu içerisindeki izinsiz yayınlara yönelik münferit bir kararı söz konusu değildir. Kurul kararı D-Smart'tan başka kuruluşları da kapsamaktadır'' denildi.

Açıklamada, kararın  Doğan Grubu'na yönelik bir kurul kararı bulunmadığı belirtilerek D-Smart'ın dışında, lisansı bulunmayan başka TV kanallarının da kurul kararı kapsamında kapatılıp, yasal işlem başlatılacağı belirtildi. RTÜK'e göre bu konuda yer alan haber ise yanlı ve kasten çarpıtılarak veriliyor.

Lisansı tamamlayanlar yayında: Üst Kurulca, değerlendirmeler kapsamında D Smart uydu platformu yayın buketi içerisinde yer alan ve ''NDS videoguard'' sistemine göre, D Smart tarafından şifrelenen kuruluşların hizmet türüne ilişkin müracaatını eksiksiz yapan kuruluşlara, hizmet türüne ilişkin uydu yayını lisans ve izni verildiği ya da lisans ve izin süresinin uzatıldığı belirtilen açıklamada, bu kuruluşlar ve tarihleri şöyle sıralandı:

''Süperkanal TV, Video, Radyo, Basın (22 Ocak 2007), Tempo TV (8 Eylül 2005), Populer TV ve Radyo (23 Şubat 2006), TV2000 TV (4 Aralık 2006), Altınkanal (23 Aralık 2006), Kutup TV ve Radyo (3 Nisan 2008), Dinamik TV ve Radyo (30 Kasım 2006), Uydu İletişim Basın Yayın (5 Ocak 2005), Doğa TV ve Radyo (5 Aralık 2006), Galaksi Radyo TV (28 Ocak 2007).''

"Yasal işlem yapılacağı önceden biliniyordu": Açıklamada, ''D Smart'ın uydu ortamından yayın yapmak üzere lisans almamış bazı kuruluşların yayınlarını ilettiğinin tespit edildiği ve yayıncı kuruluşların eksiklerini tamamlamaları için uyarıldığı'' belirtilerek, ''D Smart da 1 Kasım 2007'de ve 21 Kasım 2007'de yazılı olarak uyarılarak izinsiz yayınları iletmesi halinde mevzuata göre yasal işlemlerin yapılacağı kuruluşa bildirilmiştir'' denildi.

"Biz belirlemedik tüm yet ki Türksat'ta": Öte yandan, Türksat uydularında yapılan yeni frekans düzenlemesine ilişkin yayıncı kuruluşların atanması konusunun tamamen Türksat A.Ş'nin yetkisinde bulunduğu, RTÜK'ün bu süreçte herhangi bir inisiyatif almasının söz konusu olmadığı ifade edilen açıklamada, ''çeşitli basın ve yayın kuruluşlarında yer alan haber ve köşe yazılarında bu düzenleme ve sonuçlarından da Üst Kurulun sorumlu tutulmasının tamamen kuruma yönelik haksız kampanyanın yürütüldüğünün göstergesi'' olduğu savunuldu.

Bazı yayın kuruluşlarının, ''gerçeği yansıtmayan yalan haberlerle kurumu yıpratmaya yönelik çabalarına karşı gerekli hukuki sürecin başlatılacağı'' kaydedildi.