BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,72
ALTIN 2.432,57
HABER /  POLİTİKA

MHPden DTPye sert tepki

DTP'nin Meclis'te dağıttığı büroşürlere MHP Milletvekili Mehmet Ekici sert tepki gösterdi.

Abone ol MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, DTP Grubu tarafından TBMM'de dağıtılan bildiride, Türk milleti ve kurucu iradenin yok sayıldığını belirterek, ''Kurucu iradenin yok sayılması, Cumhuriyetin yok sayılması anlamına gelir'' dedi.

Mehmet Ekici, CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven'i ziyaret ederek, partililerle bir süre sohbet etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ekici, Yozgat'ta muhalefetin tek milletvekili olduğunu, bu nedenle kentteki tüm muhalefet partilerini temsil hakkını kendisinde bulunduğunu belirterek, bu kapsamda CHP İl Başkanlığını ziyaret etme ihtiyacı duyduğunu söyledi.

Partilerin farklı görüş ve düşüncelere sahip olmasına karşın ortak değerlerinin bulunduğunu, bu değerlerle ilgili herkesin bir duruş sergilemesi ve bu konularda particiliğin olmaması gerektiğini vurgulayan Ekici, şöyle devam etti:

''Dün TBMM'de DTP Grubu bir bildiri dağıttı, yeni bir şey değil. Geçen yıl Diyarbakır'da oluşturdukları bir kongrede aldıkları kararları, kamuoyuna çok mal olmamıştı, bunu mal etmek adına, bir propaganda adına sundu. Onun kararlarından birkaçını söyleyeyim, 'Türk milleti yok, Türkiye milleti var. 'Demokratik Cumhuriyet' başlığı altında istenen federatif yapı. Kurucu irade yok sayılıyor. Kurucu iradenin yok sayılması, Cumhuriyetin yok sayılması anlamına gelir. Çünkü bu Cumhuriyeti meydana getiren kurucu irade, devleti üniter, tek milletli ve tek devletli olarak düşünmüştür. Etnik ayrılıklar vatandaşlık esasında düzenlenmiştir. Siyasi partiye girerken Türk müsün, Kürt müsün, Alevi misin, Sünni misin diye sorulmayan bir sistematiğimiz vardır.''

Bu sistemin işletilmesinde zaman zaman büyük yanlışlar yapıldığını, ancak Türkiye'nin gelişen bir demokrasiye sahip olduğunu belirten Ekici, şöyle konuştu:

''İmparatorluktan, ümmet anlayışından ulus devleti anlayışına geçişte, bütün sosyal olaylarda olduğu gibi 40, 50, 60 yıl gibi bir sancılı süreç de mutlaka olabilir. Ama bütün bunlara rağmen, böyle ihanet diyebileceğimiz işlerle karşı karşıyayız. Bu noktada siyasi parti gözetilmeksizin, dik duruş sergilenmesi lazım.''

Emperyalist sürecin, Türkiye üzerinde oynadığı oyunlara karşı uyanık olunması gerektiğini ifade eden Ekici, şunları kaydetti:

''Bugün Amerikan emperyalizmi bütün dünyayı sarmış, korkunç bir ahtapot gibi dünyayı sıkıyor. Ülkemiz de bundan doğal olarak çok etkileniyor. Bizim bu süreçlerde hep birlikte, Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Türküyle bir duruş sergilememiz gerekiyor. Siyasi partilerin de bu noktada önder, rehber bir fonksiyon icra etmesi lazım. Biz de bu noktada iyi niyetimizi, dostluğumuzu, sevgimizi göstermek adına ziyareti gerçekleştirdik. Sizleri ziyaret edip, hürmetimizi arz etmek için geldik.''

CHP İl Başkanı Keven de Türkiye'nin bir coğrafyasında ''ciddi bir başkaldırı, toplumsal bir isyanın provalarının yapıldığı'' bugünlerde Ekici'nin kendilerini ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, ''Açıkça söylemek gerekirse Mehmet Ekici, CHP İl Başkanlığımızı ziyaret eden ilk milletvekili'' diye konuştu.