BIST 10.618
DOLAR 32,25
EURO 35,03
ALTIN 2.491,04
HABER /  GÜNCEL

3 kız çocuğuna tecavüz etti

Ankara'da gerçekleşen 10 tecavüz olayına ilişkin yakalanarak tutuklanan zanlının, 3 kız çocuğuna tecavüz ettiği belirlendi.

Abone ol Ankara'da gerçekleşen 10 tecavüz olayına ilişkin yakalanarak tutuklanan Şahin Ö'nün, yapılan DNA incelemesi sonucu İstanbul'da da 3 kız çocuğuna tecavüz ettiği belirlendi.

Başkentte yaşları 13-15 arasında değişen 8 çocuk ile yaşı 18'den büyük 2 kişiye tecavüz ettiği ve bazı taciz ve tecavüz girişimi suçlarına karıştığı gerekçesiyle yakalanarak tutuklanan Şahin Ö'nün İstanbul'daki benzer olaylarla ilgisi araştırılıyor.

Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nca yapılan DNA testleri sonucu 2006 yılı Ekim ayında İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde M.Ö'ye, 2007 yılı Ocak ayında aynı ilçede A.T'ye tecavüz ettiği saptanan Ö'nün, geçen yılın Şubat ayında da Şişli'de E.K'ye tecavüz ettiği saptandı.

Bu mağdurlardan 3'ünün yaşının da 18'den küçük olduğu belirlendi. Ö'nün, bu olaylarla benzerlikler gösteren 2 ayrı tecavüz olayıyla bağlantısı da araştırılıyor.

Polis yetkilileri, araştırılan 2 ayrı tecavüz olayında mağdurlardan söz konusu dönemde DNA örneği alınamadığı için bir karşılaştırma yapamadıklarını, ancak tutuklanan Şahin Ö'nün fotoğrafını mağdurlara göstererek teşhis yapmaya çalışacaklarını anlattılar.

Su isteme ya da adres sorma bahanesiyle girdiği evlerdeki çocuklara tecavüz ettiği belirtilen Şahin Ö'nün, İstanbul'da karıştığı suçlarda da benzer yöntemler kullandığı tespit edildi.

Ö'nün, İstanbul'da gerçekleştirdiği 3 tecavüz olayında, önce evlerinde yalnız kalan kız çocuklarını tespit ettiği, ardından da tanınmamak için bir motosiklet kaskı kafasında olduğu halde apartmanlara girdiği belirtildi. Daha sonra ''Mehmet'' adlı bir kişiyi sorma bahanesiyle çaldığı kapıyı açan mağdurları bıçakla tehdit ederek etkisiz hale getirdiği belirtilen Ö'nün, ardından eve girip el ve ayaklarını koli bandıyla bağladığı mağdura tecavüz ettiği anlaşıldı.

Suç işlerken evdeki yüksek ses çıkartan cihazları açan Şahin Ö'nün, daha sonra mağdurların kurtulması için yanına bir bıçak bırakarak kaçtığı tespit edildi.