BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,11
ALTIN 2.501,64
HABER /  GÜNCEL

Coşkunun adresi Bağdat caddesi

Cumhuriyet'e Bağlılık Yürüyüşü, Kadıköy Bağdat Caddesi'nde de on binleri buluşturdu.

Abone ol

Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri ile yürüyen on binlerce kişi,
Cumhuriyet'e sahip çıkma andı hep birlikte okuyarak, havai fişek gösterisiyle
cumhuriyet coşkusunu yaşadılar.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Bağdat Caddesi Suadiye Işıklarda buluşan Cumhuriyet sevdalıları, Göztepe Parkı'na kadar ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle yaklaşık 3 km'lik bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Kadıköy Belediyesi'nin binlerce bayrak ve ışıklarla süslediği Bağdat Caddesi'nde marşlar çalan Cumhuriyet Tırından atılan konfetilerle hareket eden vatandaşlar, yol boyunca marş ve şarkılara eşlik ederek bayraklarını coşku içinde salladılar. Yürüyüş sırasında Bağdat Caddesi yoğun katılımcı nedeniyle trafiğe tamamen kapandı, yürüyüşü evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden izleyen Bağdat Caddesi sakinleri de ellerindeki bayraklarla Cumhuriyet Tırına ve yürüyüşçülere destek verdiler.

Yürüyüşe Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu, CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek ile sivil toplum kuruluşları, başta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olmak üzere çeşitli dernekler, okullar, gönüllüler ve yüreğinde Cumhuriyet coşkusu taşıyan kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk binlerce İstanbullu katıldı.

Cumhuriyet Sevdalılarının yürüyüşü, Bağdat Caddesi Göztepe Parkı önünde son buldu. Burada Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşundan sonra İstiklal Marşımız coşku içinde hep birlikte okundu. Yürüyüş hattı boyunca cadde aydınlatmalarının yürüyüş başlar başlamaz söndürülmesi katılımcılar tarafından yoğun tepki aldı. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yürüyüşe katılanlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Demokratik laik sisteme olan inanıcımızla her yıl burada yüz binlerce
insanla Atatürk'ün çizdiği çağdaş yolda yürüyeceğimize bir kere daha ant
içiyoruz. Ama son dönemde görüyoruz ki bizim için kutsal bir emanet olan
çağdaş, demokratik, laik, sistemi yıkmak isteyen ve ülkemizin
bölünmesine hizmet edenler odaklar var. Cumhuriyetin yıkılmaz kalesi
Kadıköy'den sesleniyorum voltu ne olursa olsun hiçbir ampul Cumhuriyetin
bize sağladığı aydınlığı söndüremeyecek ve hiçbir güç de farklılıkları
ile tek yürek olan bu ülkeyi bölemeyecek."

Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Başkan Öztürk, konuşmasının sonunda her yıl okuduğu Cumhuriyet'e Bağlılık Andını da katılımcılara tekrarlattı. Cumhuriyet Yürüyüşü, yapılan havai fişek gösterisi ile son buldu.

GECENİN SONUNDA MFÖ COŞTURDU

Cumhuriyetimizin Kuruluşu'nun 85nci yıl kutlamaları Göztepe'de gönüllere taht kuran Mahzar-Fuat-Özkan Üçlüsü sevilen şarkılarından oluşan bir konserleriyle son buldu. Saat 21.00 de sahne alan grup, binlerce seyircinin katılımıyla şarkılarını söylediler.

BAŞKAN ÖZTÜRK'ÜN TEKRARLATTIĞI CUMHURİYET'E BAĞLILIK ANDI

"Ey Büyük Atatürk, Cumhuriyetimizin 85nci yılında, Milli Birlik ve Beraberliğimizi, parçalamak isteyen iç ve dış güçlere karış, senin yolunda yürüyerek, senin ilke ve devrimlerinle, karşı koyacağımıza, kurduğun Cumhuriyeti, kurtardığın vatanımızı, öğrettiğin tüm çağdaş değerleri, sonsuza dek koruyacağımıza, senin çizdiğin uygarlık ve insanlık yolundan ödün vermeden yürüyeceğimize, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyup yaşatacağımıza, bu yüce ulusun bireyleri olarak ant içeriz."