BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.492,14
HABER /  GÜNCEL

Tuzlada 85. yıl coşkusu

Cumhuriyet, 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da bir dizi etkinlikle, coşku içinde kutlandı.

Abone ol

Cumhuriyetimizin 85. Yılı Tuzla’da coşkuyla kutlandı. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, büyük Türk ulusunun gayretleriyle, geride binlerce şehit bırakarak yazılan destanlar sonucu kazanılan Cumhuriyet, 85. yılında tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da bir dizi etkinlikle, coşku içinde kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Tuzla’da bir gün öncesinden, 28 Ekim’de başladı. Tuzla Sahili Tören Alanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk konulması ile başlayan törenler akşam ise İBB İ.G Kültür Merkezi’nde devam etti. Namık Kemal’in destansı eserinden sahnelere uyarlanmış olan ‘Vatan Yahut Silistre’ oyunu Tuzlalılarla buluştu. Oyunun hemen ardından ise M. Emin Bitmez yönetimindeki Sazkar Topluluğu, ‘Türk Musikisi’ ve ‘Cumhuriyet Şarkıları’ndan oluşan muhteşem bir konserle Tuzlalılarla beraber oldu. Programın onur konukları ise gazilerimizdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği, gazilerimize ve derneğe olan destek ve ilgisinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’ye bir teşekkür plaketi verdi.

29 Ekim sabahı Tuzla, Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla uyandı. Tuzla Sahili Tören Alanı’nda yapılan resmi tören ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları’na Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin yanı sıra Tuzla Garnizon Komutanı, Tuzla Kaymakamı, Tuzla Cumhuriyet Başsavcısı ve vatandaşlar katıldı. Tuzla Belediyesi Halk Oyunları ekipleri de yaptıkları gösterilerle alandaki cumhuriyet coşkusunu en üst noktalara taşıdı. Akşam programları ise birbirinden renkli anlara sahne oldu.

Tuzla Belediyesi tarafından organize edilen ve Çağrıbey İlköğretim Okulu’ndan başlayan ’29 Ekim Cumhuriyet Fener Alayı’, Tuzlalıların yoğun katılımına sahne oldu. Cumhuriyet’in oluşturduğu birliktelik duygusunun had safhada yaşandığı, halkın yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşe Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve öğrenciler, Tuzlalılarla birlikte katıldılar. Ellerde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile birlik ve beraberlik mesajları en güzel şekilde tüm dünyaya verilmiş oldu.

Dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci ve öğrenciler tarafından taşındı. Tuzla Sahili Tören Alanı’nda son bulan ve muhteşem bir katılıma sahne olan yürüyüşün sonunda bir konuşma yapan Başkan DEMİRCİ: ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyetimizin, bugün 85. yaş dönümünü kutluyoruz. Bu vatanda yaşamaktan, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşamaktan duyduğumuz onur ve gururu dile getirmek çok zor. Bu vatanı bizlere hediye eden, aslında bizlere emanet bırakan, canlarını, mallarını, her şeylerini bu vatan için feda etmiş büyüklerimizi, başta Ulu Önderimiz Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyor, bu emaneti sapasağlam taşıyacağımıza dair tüm Türk ulusu adına onlara söz veriyorum.’ dedi.