BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

RTÜKten kadrolaşma yalanlaması

RTÜK bazı basın kuruluşlarında yer alan kadrolaşma iddialarının yersiz ve gerçek dışı olduğunu açıkladı..

Abone ol

Yazılı açıklamada, basın ve yayın organlarında dün ve bugün kurul üyelerine atfen, kuruma personel alımı yapılacağına ilişkin haberlerin yer alması üzerine bazı hususların açıklanması zorunluluğunun doğduğu belirtildi.

Açıklamada, RTÜK'ün Türkiye genelindeki tüm radyo ve televizyon yayınlarının Ankara'da tek bir merkezden izlenip, kaydedilmesine, denetlenmesine ve arşivlenmesine olanak sağlayan ''Sayısal Kayıt Analiz ve Arşiv Sistemi'' (SKAAS) projesini hayata geçirdiği kaydedildi.

RTÜK eliyle izlenemeyen bazı yerel ve bölgesel radyo ve televizyon yayınlarının izlenebilir hale geleceği bir projenin tamamlanma aşamasında olduğunun anlatıldığı açıklamada, projenin çeşitli aşamalarında teknik ve ara personele ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Giriş sınavı için başvurusu kabul edilen 903 adaydan, sınava girmeye hak kazanan 310 adayın, 25 Nisandan itibaren giriş sınavına çağrılacağına yer verilen açıklamada, ''Dolayısıyla Üst Kurul'a sınavsız personel alımı söz konusu değildir'' denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Bilindiği gibi, devlet memurlarının bir kurumdan diğerine nakillerinde sınav zorunluluğu bulunmamaktadır. Uzman yardımcısı dışında kalan teknik ve ara personel ihtiyacı için de bu yönteme başvurulabilmektedir.

Buradan hareketle Üst Kurulun 22 Mart 2007 tarihli toplantısında da SKAAS projesinin işletme ve bakımında görevlendirilmek üzere kurum dışından sistemin gerektirdiği niteliklere sahip 5 mühendis ve 4 teknisyenin istihdam edilmesine, Üst Kurul üyeleri Şaban Sevinç, Mehmet Dadak ve Arif Merdol'un da katılımıyla, oy birliğiyle karar verilmiştir.''

Açıklamada, ''Ayrıca saymanlık kadrosuna herhangi bir atama yapılması hususu ne Üst Kurul'da görüşülüp tartışılmış ne de bu konuda bir karar alınmıştır. Belirtilen nedenlerle RTÜK'e yönelik kadrolaşma iddiaları yersiz ve gerçek dışıdır'' denildi.