BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.400,91
HABER /  GÜNCEL

RTÜK Başkanı illa RTÜK dememiş!

RTÜK Başkanı Dursun, bugün medya da yer alan bazı sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. İşte o açıklama;

Abone ol

RTÜK Başkanı Prof Dr Davut Dursun, bugün bazı basın yayın organlarında kendisine atfen yer alan 'İnternet denetiminin RTÜK'e verilmesi' konusundaki haberler konusunda açıklama yaptı RTÜK şart değil dedi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, bugün bazı basın yayın organlarında kendisine atfen yer alan ''İnternet denetiminin RTÜK'e verilmesi'' konusundaki haberler konusunda, ''Türkiye'de 'internet konusundaki koordinasyon sorununun halledilmesi için internet konusunun düzenlenmesi ve denetlenmesi tekbir otoriteye verilmesi doğru olur' dedim.

Bu Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu da olabilir, RTÜK de... 'İlla RTÜK olsun' demedim'' şeklinde konuştu.

Dursun,konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul'da yapılan bir toplantı sırasında kendisine yöneltilen ''İnternet konusunda ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna verdiği yanıtın ''yanlış yorumlandığını'' bildirdi.

''Haberlerde sarf etmediği, kullanmadığı kelimelerin yer aldığını'' dile getiren Dursun, ''Ben şöyle bir yanıt verdim; 'Türkiye'de internet konusu giderek önem kazanıyor, özellikle gençler arasında internet bağımlılığı ciddi bir konuya geliyor. İnternetin yönetimi ve düzenlenmesi konusunda dünyaya bakıldığında tek bir idari otoritenin olduğunu görüyoruz' şeklinde'' diye konuştu.

İnternetin çok yönlü bir teknoloji olduğunu, basın, televizyon ve radyoculuk boyutu bulunduğunu anlatan Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de radyo televizyon yayıncılık boyutu RTÜK dahilinde. Farklı otoriteler arasında dağılmış bulunan yönetim konusu ister istemez bir koordinasyon problemini gündeme getiriyor.

'Türkiye'de bu koordinasyon sorunun halledilmesi için internet konusunun düzenlenmesi ve denetlenmesi tekbir idari otoriteye verilmesi doğru olur dedim.

Tek otorite RTÜK olabilir, Bilgi Teknolojileri Kurumu olabilir... İlla RTÜK olsun demedim.''

Dursun, koordinasyon sorunun çözülmesi ve tek idari otorite olması durumunda RTÜK'ün internet üzerinden yapılan radyo ve televizyon yayıncılığı boyutuna ilgisiz kalamayacağını belirterek, ''Sözlerim yanlış yansıtıldı.

Türkiye'de internet konusundaki koordinasyon sorununun halledilmesi için internet konusunun düzenlenmesi ve denetlenmesi tekbir idari otoriteye verilmesi doğru olur dedim.

Bu bilgi teknolojileri iletişim kurumu da olabilir, RTÜK de... İlla RTÜK olsun demedim'' diye konuştu.