BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.409,55
HABER /  POLİTİKA

Barış için Öcalanla görüşülsün

Bu önerinin sahibi Kamer Genç... Balçiçek Pamir'in programına katılan Genç, 'Demokratik açılım' için ilginç bir öneride bulundu.

Abone ol

Balçiçek Pamir’le Söz Sende programına katılan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, demokratik açılımla ilgili bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonun sorunun çözümü için Abdullah Öcalan da dahil olmak üzere kiminle görüşülmesi gerekiyorsa görüşmesini önerdi.

Genç konuyla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Bu komisyon evvela gider ne istediklerinin ne olduğunu öğrenmek için konuyla ilgili kişilerle görüşür. Abdullah Öcalan’la da görüşür. Devlet şimdiye kadar örgüt liderleriyle görüşmedi deniyor ama biz F tipi için ölüm oruçlarında liderlerle görüşmüştük. Sorunu sulh yoluyla halletmek istiyorsanız Abdullah Öcalan’la da herkesle de konuşur. TBMM’de bana söz vermediler verselerdi işte bunları söyleyecektim.”

Genç, programda ayrıca Onur Öymen’in Dersim’le ilgili sözlerinin Alevi derneklerince çok abartıldığını da söyledi. Genç’e göre olan bitenin arkasında siyasi rant var.

Tunceli Bağımsız Milletvekili sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların arkasında bir siyasi rant sağlama meselesi var. belki bir siyasi parti kurma peşindeler. Alevi oyları CHP’ye gidiyor da işte bunu engellemek gibi niyetler de olabilir, bilmiyorum yani.”