BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rizede 10 avcı mahsur kaldı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Elevit Yaylası'nda bir ABD'li avcı ile 10 kişi, yola çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı.

Abone ol

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Elevit Yaylası'nda bir ABD'li avcı ile 10 kişi, yola çığ düşmesi sonucu mahsur kaldı.

Av rehberi Güven Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'li John Rudolph Monson ile 5 gün önce, çengel boynuzlu dağ keçisi avlamak için Çevre Orman Müdürlüğünün izniyle yaylaya çıktıklarını belirtti.

Hava şartlarının zor olması nedeniyle avlanamadıklarını ifade eden Aslan, "Av iznimiz 28 Kasımda bitiyordu. Bay Monson, kötü hava koşulları nedeniyle dönmek istedi. Ancak yola çığ düşmesi nedeniyle geri dönüş yapamadık. Yolun açılmasını bekliyoruz. Sağlık durumumuzda sıkıntı yok" dedi.

Elevit Yaylası sakinlerinden Mustafa Kuru ise 2 günlük yiyecekleri olduğunu ifade ederek, "Elimizde çeşitli gıdalar var. Kontrollü tüketiyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. 5 gündür elektriğimiz olmadığı için gaz lambalarıyla idare ediyoruz. 3 kişi bir evde, ABD'li ile 7 kişi muhtar Naci Aydın'ın evinde konaklıyoruz" diye konuştu.

Çamlıhemşin Kaymakamı İsmail Çiçek, yolda 5 ayrı noktaya çığ düştüğünü belirterek, "Yol açma çalışmamız 2 iş makinesiyle devam ediyor. Vatandaşlarımızla görüştük. Herhangi bir sıkıntıları yok. En geç yarın yolu tamamen açmış olacağız. Jandarma ekiplerimiz her an bu köylülerimizin isteği olması durumunda vatandaşları buradan alabilecek pozisyonda. Biz de çalışmaları takip ediyoruz" dedi.