BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  POLİTİKA

Osman Paşa bedellileri askere alacak

Pamukoğlu, iktidara gelmeleri halinde bugüne kadar bedelli askerlik yapanları yeniden askere alacaklarını yineledi.

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, iktidara gelmeleri halinde bugüne kadar bedelli askerlik yapanları yeniden askere alacaklarını yineledi.

Pamukoğlu, bedelli askerlik yapanlar arasında Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da olduğunun hatırlatılması üzerine, "Senin oğlun, bunun oğlu diye bakmayacağız. Hepsini alıp götüreceğiz" dedi.

Hak ve Eşitlik partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, iktidara gelmeleri halinde bugüne kadar bedelli askerlik yapanları yeniden askere alacaklarını yineledi. Pamukoğlu, bedelli askerlik yapanlar arasında Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da olduğunun hatırlatılması üzerine, "Senin oğlun, bunun oğlu diye bakmayacağız. Hepsini alıp götüreceğiz" dedi.

TEK ASKERLİK OLACAK

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Pamukoğlu, PKK'nın Kürt açılımı ile amacına ulaştığını, hükümetin devletin haysiyetini beş paralık ettiğini savundu. İktidara gelmeleri halinde bugüne kadar bedelli askerlik yapanları yeniden silah altına alacaklarını yineleyen Pamukoğlu, Başbakan Erdoğan'ın oğlunun da bedelli askerlik yaptığının hatırlatılması üzerine, "Hiç kimseye bu konuda ayrıcalık yapmayacağız. Senin oğlun, bunun oğlu diye bakmayacağız. Hepsini alıp götüreceğiz. Bizi kimin oğlu olduğunuz değil, ne yaptığınız ilgilendirir. Yaptıysanız karşılığını göreceksiniz. Size mantıklı geliyor mu dövizle askerlik? Garibanın çocuğu 15 ay elinde tüfekle iki metre karın üstünde dağlarda geziyor. Siz gidiyorsunuz ovada 21 gün askerlik yapıyorsunuz Adil mi bu? 21 günle ne olur? Temel eğitim alıyorlarmış. 21 günde kabak bile çiçek açmıyor. 21 günde selam sağ elle mi sol elle mi verilecek onu bile öğrenemezsin. Bizim iktidarımızda bir tek askerlik olacak" diye konuştu.

Türkiye genelinde 64 il ve 275 ilçede örgütlendiklerini ve partide yer almak için çoğunluğu 18-35 yaş arası gençler ile kadınlardan oluşan 264 bin müracaatın yapıldığını açıklayan Pamukoğlu, ilk seçimde alacakları oyla herkesi şaşırtacaklarını ileri sürdü.