BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Ronaldinho öpüşme hastası

İspanyol basını takımdan ayrı çalışan ve son 2 maç kadrosuna alınmayan Ronaldinho ile ilgili polemik yarattı...

Abone ol

İki haftadır takımdan ayrı çalışan ve son 2 maçın kadrosuna da alınmayan Ronaldinho'nun hastalığı İspanya'da polemik konusu oldu. Barcelona Kulübü, Brezilyalı yıldız futbolcunun yakalandığı anjin sonrasında fizik kondisyonunu güçlendirmek için tek başına spor salonunda çalışacağını açıklasa da Cadena Ser radyosu, Ronaldinho'nun esas rahatsızlığının ''öpüşme hastalığı'' olduğunu ileri sürdü.

İspanyol radyosunu hemen yalanlayan Barcelona Kulübü, yazılı açıklamasında, Ronaldinho'nun anjin olduğunu tekrarlasa da yazılı metnin altında kulübün doktor heyetinin imzasının bulunmaması İspanyol basınında soru işaretlerine yol açtı.

Öpüşme ile geçmesinden dolayı halk arasında ''öpücük hastalığı'' olarak adlandırılan infeksiyoz manonükleoz, genelde genç yaşlardaki insanlarda görülüyor. Öpüşme yoluyla bulaşan virüs, yüksek ateş, boğaz ağrısı, genel halsizlik gibi sonuçlar yaratırken, tedavisi normal şartlarda 50 güne yakın sürüyor.

Ronaldinho'nun öpüşme hastalığına yakalandığında ısrarlı olan Cadena Ser radyosu, Hollandalı futbolcu Overmans, eski İspanyol futbolcu Guillermo Amor, Real Madridli basketbolcu Felipe Reyes ve bisikletçi Javier Pascual Llorente'nin de geçmişte bu hastalığa yakalandığını hatırlattı.