BIST 10.264
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.392,58
HABER /  EKONOMİ

Rixos, Bodrum'u 'her şey dahil'den çıkarıyor

Yurtiçi ve yurtdışında açtığı otellerle bir dünya markası olan Rixos, 'her şey dahil' sistemini kaldırmak için çalışma başlattı.

Abone ol

Grup bünyesinde bulunan Rixos Premium Bodrum, 1 Mayıs 2011 tarihinden itibaren her şey dahil konseptinden çıkacak. Denemelerden olumlu sonuç alınması halinde, uygulama Antalya'daki otellerde de denenecek.

Bir süre önce Sheraton Voyager Antalya'nın işletmesini alan Rixos Hotelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, gazetecilere otelde değişiklik yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bilgi verdi. Tamince, Bodrum'daki otelin her şey dahil sisteminden çıkarma kararı aldıklarını bildirdi. Söz konusu uygulamayı tesislerinden çıkarmak için çalışma başlattıklarını belirten Tamince, "Her şey dahili kaldırmak için birileri öncülük etmesi gerekiyor. Bunu da Rixos yapacak." dedi.

Her şey dahil sisteminin Türk turizminin gelişmesine önemli katkı sağladığını vurgulayan Tamince, bu konseptin Türkiye'yi rekabette öne çıkardığını, ancak her şey dahilde ısrarın turizmi farklı neticelerle karşı karşıya koyabileceğine dikkat çekti.

Bu doğrultuda, Bodrum'daki tesisi her şey dahilden çıkarmak için çalışma başlattıklarını aktaran Fettah Tamince, şöyle konuştu: "İlk denememizi Bodrum'da yapacağız. Bunda da başarılı olabileceğimize inanıyoruz. Her şey dahil sadece daha fazla para kazanma anlamında değil, hizmet kalitesini yükseltme, insanları otelcilikte daha heyecanlı hale getirebilme adına da önemli bir teşebbüs." Tamince, son 2-3 yıldır her şey dahil konseptiyle hizmet veren tesislerin bazı ünitelerini sistemden çıkardıklarını, başarılı olması halinde uygulamayı diğer tesislere de yayacakları bilgisini verdi.

Sheraton'ın, mimarisiyle, konumuyla Antalya'nın önemli tesislerinden olduğunu dile getiren Tamince, "Biz de Rixos olarak bu konumu çok daha iyi değerlendireceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla böyle bir potansiyeli değerlendirdik. İnşallah başarılı oluruz." ifadelerini kullandı. Tamince, otelin ismi konusunda da çalışma yaptıklarını, sonucun yakın zamanda kamuoyuna açıklanacağı bilgisini verdi.

"ANTALYA VE TÜRKİYE UCUZ BİR TURİZM ALANI DEĞİL"

Rixos'un her yıl ortalama yüzde 20-25 büyüyerek, kapasiteli ve nitelikli otellerle markasını güçlendirdiğini ifade eden Fettah Tamince, turizm sektörüne yönelik değerlendirmelerde de bulundu. Türkiye'ye ucuz turist geliyor yönündeki açıklamalara katılmadığını vurgulayan Tamince, buna, Antalya Havalimanı'na inen özel uçak sayısını örnek gösterdi: "Antalya Havalimanı'na yıllar önce birkaç özel uçak inerken, bugün günde 35 özel uçak iniyor. Dolayısıyla Antalya ve Türkiye ucuz bir turizm destinasyonu değil. Buna katılmıyorum."

Tamince, Rixos olarak fiyatları indirmek yerine her sene kademeli olarak artırdıklarını anlatarak şöyle devam etti: "Ben hep şuna inanıyorum. Kaliteli ürün sahibini buluyor. Yeter ki doğru ürün geliştirelim, doğru ürün sunalım. Bununla birlikte markalaşalım. Markalaşmak güçtür. Zordur. Ama tüketiciye ciddi anlamda güven verir." Fettah Tamince, Türk turizminin de Rixos'un da geldiği noktadan memnun olduğunu dile getirdi.

Turizm gelirleriyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Rixos'un patronu, Türkiye'ye gelen turistleri saymakla gelirin artırılamayacağını savundu. Sayıdan çok elde edilen gelirle öne çıkılması gerektiğini vurgulayan Tamince, şöyle devam etti:

"Turist sayısına kilitlendiğimiz müddetçe birçok değeri kaybediyoruz. 20 milyon insanın konaklamasından elde edilen 10 milyondan kazanılıyorsa çok büyük bir yanlışın içerisindeyiz demektir. Dolayısıyla bundan sonra nitelikli turizm, nitelikli yatak, nitelikli tesislere daha fazla yoğunlaşmamız gerekiyor. Rixos olarak bunu yapıyoruz ve de başarıyoruz.

Türkiye, zengin turist için hala keşfedilmemiş bir bölge. Hala sunabileceği çok fazla zenginlikleri var. Türkiye, zengin turist çekme adına hala büyük potansiyele sahip. Bunun için sivil toplum kuruluşları, basın, mahalli idareler beraber hareket etmeli. Zenginin ne istediği belli. Dünyada yüksek fiyatla ürün satan merkezler neyi sunuyorsa Türkiye de onu yapmalı. Başka bir şeye gerek yok."

Fettah Tamince, Mardan'ı da alacakları yönündeki söylentilere de son noktayı koydu: "Yok öyle bir şey. Mardan'ın sahibi çok iyi işletiyor. Allah ona hayırlı uğurlu etsin. Bu konuda en ufak bir teşebbüsümüz olmadı. Yeterince işlettiğimiz tesisimiz var. Dolayısıyla öyle bir talep gelmedi. Bizden de bir talep gitmedi