BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  POLİTİKA

Ankara'da sürpriz YAŞ zirvesi

Yüksek Askeri Şura toplantısında 3. gün görüşme trafiği yaşanıyor. Zirvede ikili üçlü görüşmeler yapıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarında kritik saatler. Balyoz gölgesinde devam eden toplantılarda Başbakan Erdoğan'ın yaptığı görüşmeler dikkat çekici..

Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ arasındaki üçlü görüşme sona erdi.

Balyoz davasında sanık olan 11 subayın terfi alıp almayacağı merak konusu. İşte tam bu sırada 1. Ordu Komutanı Iğsız dahil 19 sanığın internet andıçı olayında mahkeme çağrılması gündeme bomba gibi düştü..

HASAN IĞSIZ GÖRÜŞMESİ Mİ?

İrtica Eylem Planı'nın kilit ismi olduğu ileri sürülen 1. Ordu Komutanı Org. Hasan Iğsız'ın terfisini istemediği ileri sürülen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile öğle yemeği öncesi görüşme yaptı.

ÖNCE GÜL SONRA VECDİ GÖNÜL

Erdoğan daha sonra Başbakanlık Resmi Konutu'na geçerek Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüştü.

DIŞİŞLERİ KONUTUN'NDA ÜÇLÜ GÖRÜŞME

Daha sonra Gül'ün YAŞ toplantısına katılan üyelere verdiği yemek sonrası bu kez de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İlker Başbuğ ve Başbakan Erdoğan Dışişleri Konutu'nda biraraya geldi. Görüşme yaklaşık 14.25 sıralarında başladı..

İHBAR MEKTUBUYLA ORTAYA ÇIKAN ANDIÇ

Orgeneral Hasan Iğsız’ın ifadeye çağrılmasına gerekçe gösterilen "İnternet Andıcı", İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nın orjinalinin gönderen isimsiz sunbayın ikinci ihbar mektubu ile ortaya çıkmıştı. İhbar mektubunda, Genelkurmay’ın ‘kara propaganda’ yapmak ve hükümeti yıpratmak için internet siteleri kurduğu ve bunları işlettiği ileri sürülmüş ve her birinin internet adresleri belirtilmişti. Genelkurmay Başkanlığı 1’inci Bilgi Destek Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve dönemin Genelkurmay 2’inci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın imzasını taşıyan belgede, kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla kurulan internet sitelerinin yanı sıra günlük takip edilmesi maksadıyla fişlenen internet sitelerine de yer verilmişti.

CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Zirve sonrası kısa bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Gül, "YAŞ sürerken biz de kendi aramızda bir son bir değerlendirme yaptık. Herşey gayet normal" dedi.