BIST 10.264
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,18
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

15 Roman çifte toplu nikah kıyıldı

Sakarya Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile Yenimahalle'de 15 Roman çift için nikah töreni düzenlendi.

Abone ol

Sakarya'nın Erenler ilçesinde, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Sakarya Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği işbirliği ile Yenimahalle'de 15 Roman çift için nikah töreni düzenlendi.

Törende konuşan Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, nikah kıyan çiftlerin devletin sağladığı bir çok imkandan faydalanabileceğini söyledi. Nikah kıyma imkanı bulunmayan vatandaşlardan ilgili kurumlara başvurmalarını isteyen Sezgin, "Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Nikahsız kimse kalmasın. Nikahlandığınızda, evlilikleriniz devlet tarafından tescil edilmiş olacak." diye konuştu.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise çiftlerin nikah kıymalarını desteklediklerini kaydederek, nikah masraflarını belediye olarak karşılayacaklarını dile getirdi.

Şahitliklerini; Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz ve meclis üyesi Ramazan Tezgel'in yaptığı çiftlerin nikahını, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk kıydı. Törenin ardından nikahları kıyılan çiftler müzik eşliğinde eğlendi.