BIST 10.206
DOLAR 32,34
EURO 34,89
ALTIN 2.378,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

750 kişilik vapur Rize'ye geliyor

İDO tarafından Rize Belediyesi'ne hibe edilen, 750 yolcu kapasiteli vapurun Ramazan ayı içerisinde Rize'ye gelmesi bekleniyor.

Abone ol

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından Rize Belediyesi'ne hibe edilen 750 yolcu kapasiteli vapurun İstanbul'da süren bakım-onarım çalışmalarının ardından Ramazan ayı içerisinde Rize'ye gelmesi bekleniyor.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, vapurun gelmesiyle birçok etkinliği deniz üzerinde gerçekleştireceklerini söyledi.

Vapurun geçmiş yıllarda Eminönü-Üsküdar hattında yolcu taşımacılığı yaptığını ifade eden Bakırcı, "Rize Belediyesi tarafından 750 yolcu kapasiteli vapurumuzla sahil turları düzenleyeceğiz. Restoran hizmetiyle, yemekli nişan ve düğün törenleri için kullanılabilecek vapur ayrıca belirlenen günlerde amatör olta balıkçılarına da hizmet verecek. Vapur Rize'ye geldikten sonra ismi, Kurtuluş savaşı kahramanlarından, kendi teknesi ve tayfalarıyla Türk ordusuna silah taşıyan, yer yer mücadelelere giren "Dursun Kaptan" olarak değiştirilecek." dedi.

Vapurun halen İstanbul Haliç Tersanesi'nde bakımda olduğunu, bakım ve onarım çalışmalarının ardından Ramazan ayı içerisinde Rize'de olmasını beklediklerini dile getiren Bakırcı şöyle dedi:

"Şehrimize gelen misafirlerimizi gezdirdiğimiz belediyemize ait bir yatımız vardı. Bunun yanında birde vapurumuz olacak. Vapurun Ramazan ayı içerisinde şehrimizde olmasını bekliyoruz. Deniz şehrimizde denizle ilgili bir şeyimiz yoktu. Herkesin bununla ilgili bir şeyler yapması gerektiğine inanmaktayım. Vapurun ilimize hibe edilmesinde büyük katkısı bulunan hemşerimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ediyor, vapurun şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum."