BIST 10.224
DOLAR 32,31
EURO 34,82
ALTIN 2.386,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de Hayırlı Ramazanlar yasağı

Muhalefet partileri referandumda “Hayır”lı oylar” isteyince AK Parti bu sözü 12 Eylül'e kadar lügatından çıkardı.

Abone ol

Muhafazakar kesimin yoğunlukla kullandığı ve 'iyi günler dileği' anlamına gelen “Hayırlı günler” temennisi  referandum sürecinde AK Partililerin lügatından çıkıyor.

“Hayır’lı oylar” sloganını ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kullandı. Kılıçdaroğlu konuştuğu mitinglerde referandum sürecine neden hayır dediklerini açıkladı, ardından da vatandaşlardan “Hayır’lı oylar” diledi.

CHP’nin “Hayır’lı oylar" sloganına bugün de MHP eklendi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, 12 Eylül’de yapılacak referandum için hazırlanan kampanyanın tanıtımında MHP’nin bundan sonraki selamının ‘Hayırlı günler’ olacağını söyledi.

Muhalefetin referandum için siyasi malzeme haline getirdiğ ibu dilek AK Parti cephesinde esprilere neden oldu. AK Partililer arasında yapılan konuşmalarda “Hayırlı günler” veya “Hayırlı Ramazanlar” gibi dileklerde bulunulduğunda partililer birbirini  “Hayır yok” diye uyarmaya başladı.

Bu durum AK Partililer arasında renkli sohbetlere konu oluyor, ancak ciddiye de alınmıyor değil. Bazı AK Partililer bu dileği en azından referandum sonuna kadar kullanmamakta kararlı görünüyor.

MAVİ YUNAN RENGİ!

Siyasi yasakların kaldırılması için Turgut Özal'ın başbakan olduğu dönemde yapılan referandumda da renkli süreçler yaşanmıştı. Evet'in mavi, hayır'ın turuncu oy pusulasına basıldığı referandum sürecinde eski bakanlardan Güneş Taner'in, "No no" yazan turuncu tişörtü Avrupa'da erotik çağrışımlar yapan tişörtlere benzetilerek eleştirilmişti. Hayır kampanyasının başını çeken Özal, Mavi'nin yunan rengi olduğunu söylemişti.