BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  GÜNCEL

Reza Zarrab o davadan çark etti!

Reza Zarrab, kendisine “şarlatan” dediği için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın aleyhine açtığı manevi tazminat davalarından vazgeçti.

Abone ol

17-25 Aralık operasyonlarında kilit isim olduğu öne sürülen İranlı işadamı Reza Zarrab, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye kendisine "şarlatan" dediği için tazminat davası açmıştı. Reza Zarrab'ın o davayı geri çektiği öğrenildi. 

MHP, mahkemeden İran Parlamentosu tarafından yürütülen komisyon çalışmalarında ortaya çıkan İranlı işadamı Babek Zencani ve Zarrab arasındaki işbirliği belgelerinin 3 Şubat 2010’da imzalanan ‘Türkiye ile İran Arasında Cezai ve Hukuki Konularda Adli İşbirliği Anlaşması’na uygun olarak İran yetkili makamlarından istenilmesini talep etmişti. Hürriyet'in haberine göre Zarrab’ın avukatı mahkemeye feragat dilekçesi gönderdi.

100 BİN’ER TL’LİK 2 DAVA

Kahramanmaraş’ta yaptığı bir konuşmada Devlet Bahçeli, “İran’dan bir şarlatan gelmiş. Ne olduğu belirsiz” diyerek Reza Zarrab'ı kastetmiş ve Zarrab da Bahçeli hakkında kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu iddiasıyla İstanbul 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 100 bin liralık tazminat davası açmıştı.

DAVADAN VAZGEÇTİ

Dava sonrasında MHP’li Semih Yalçın, “Zarrab’a şarlatan demeye devam edeceklerini”söylemişti. Son olarak Yalçın hakkında açılan davaya 25 Ekim’de cevaplarını sunan Avukat Yücel Bulut, Zencani ve Zarrab’la ilgili belgelerin istenmesini talep etti. Bu gelişmenin ardından Zarrab, Bahçeli ve Yalçın aleyhine açmış olduğu manevi tazminat davalarından vazgeçtiğini bildirdi. İran’dan belgelerin talep edilebilmesi olanağı da şimdilik ortadan kalktı.