BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

IŞİD'ten kan donduran akrep bombası

IŞİD, 2000 yıl önce kullanılan bir silahı yeniden kullanmaya başladı.

Abone ol
IŞİD, Irak'ta tarihi 2000 yıl öncesine dayanan bir silahı siviller için kullanmaya başladı. Akrep bombası olarak adlandırılan bu yeni silah, özel yapım cihazlarla ateşlerer roketlerden oluşuyor.
 
Ortadoğu'da terör estiren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'ta kullandığı yeni strateji gerçekten de insanın kanını donduracak cinsten. Örgüt Irak'ta sivil bölgelerde "akrep bombaları" kullanıyor. Peki nedir bu akrep bombası? Bu korku silahının geçmişi 2000 yıl öncesine kadar dayanıyor. İlk olarak yine Ortadoğu'da Roma İmparatorluğuna karşı kullanılan akrep bombaları aynı zamanda "dünyanın en eski biyolojik silahı" olarak da nitelendiriliyor.
 
M.S 199 yılında Irak'ta bulunan tarihi Hatra'da şehri kuşatan Romalılara karşı kullanılan silah düşman saflarında yarattığı korku ve panik nedeniyle tercih edilen bir yöntemdi. Bu taktik Hatralıların 20 gün süren Roma kuşatmasını kırmasını sağlamıştı.
 
Günümüzde ise kulağa bir korku filminden çıkmış gibi gelen bu yöntem terör örgütü IŞİD'in yeni stratejisi oldu. IŞİD, tam olarak kontrolünü sağlayamadığı sivillerin yoğun yaşadığı bölgelerde akrep bombalarıyla üstünlük kurmaya çalışıyor. Örgütün bu tarihi bombaları modernize ederek yaklaşık 60 santimetrelik "roketler" haline getirdiği ve özel yapım cihazlarla ateşlediği raporları da istihbarat örgütlerine gelmeye başladı.