BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bir Bush daha Beyaz Saray için istekli

Eski ABD Başkanı George H.W. Bush'un oğlu ve yine eski Başkan George W. Bush'un kardeşi Jeb Bush, 2016 seçimleri için "Adaylık seçeneğini ciddi biçimde değerlendiriyorum" dedi.

Abone ol

Eski ABD Başkanı George H.W. Bush'un oğlu ve yine eski Başkan George W. Bush'un kardeşi Jeb Bush, 2016 seçimleri için "Adaylık seçeneğini ciddi biçimde değerlendiriyorum" dedi.

Daha önce Florida valiliği yapmış olan Jeb Bush, ailesinin Cumhuriyetçi partiden Başkan adaylığı için ismi geçen üçüncü üyesi olmak istediğini Facebook hesabı üzerinden paylaştığı mesajda açıkladı.

Bir siyasi eylem komitesi oluşturacağını söyleyen Jeb Bush, "ABD'nin dört bir yanındaki vatandaşlarla doğrudan temasa geçeceğim" dedi.

Jeb Bush'un Facebook mesajı şöyle devam etti:

"Gelecek aylarda mümkün olduğu kadar çok yeri ziyaret ederek Amerika'nın vaadlerine olan güveni tekrar tesis etmeye çalışacağım."

Tekrar Bush'a karşı Clinton yarışı mı olacak?

2016 Başkanlık seçimlerinin en kritik gündem maddesi olacağı düşünülen göçmen politikaları konusunda, Jeb Bush'un göçmenlere sıcak baktığı biliniyor.

Jeb Bush yaptığı açıklama ile 2016 seçimlerinde Başkanlık görevine talip olduğunu açıklayan ilk Cumhuriyetçi isim oldu.

İki yıl sonra düzenlenecek seçimler için adı geçenler arasında tanıdık tek isim Jeb Bush da değil.

Bir diğer eski Başkan Bill Clinton'ın eşi olan ve Obama döneminde de Dışişleri Bakanlığı görevini üstlenen Hillary Clinton'ın iki yıl sonra Demokratların adayı olabileceği ifade ediliyor.

Jeb Bush'un kadeşi George'dan farklı yanları neler?

  • Göçmen yasaları konusunda daha ılımlı bir isim olarak görülüyor.
  • Meksika doğumlu bir eşi ve üç çocuğu var.
  • Çok iyi derecede İspanyolca biliyor.
  • Florida'da yaptığı eğitim sistemi reformu takdirle karşılanıyor.