BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL

17 Aralık soruşturması, yıldönümünden saatler önce kapandı

17 Aralık soruşturması için verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz da reddedildi. Böylece tam bir yıl önce ülke gündemine "Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması" ile ilgili dosyanın kapandığı da kesinleşmiş oldu.

Abone ol

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler 17 Aralık'ta gözaltına alınan<lar arasındaydı.

17 Aralık soruşturması için verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz da reddedildi. Böylece tam bir yıl önce ülke gündemine "Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması" ile ilgili dosyanın kapandığı da kesinleşmiş oldu.

Böylece aralarında Rıza Sarraf ve eski bakanların çocuklarının da bulunduğu 53 kişi hakkındaki soruşturma dosyası kapanmış oldu.

Dava dosyasının tek müştekisi konumunda bulunan İstanbul Fatih ilçesi Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce'nin 10 Kasım'da alınan takipsizlik kararına itirazı vardı.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği yapılan itirazı değerlendirdi ve 16 Aralık'ta, yani 17 Aralık gözaltılarının yıldönümünden saatler önce itirazı reddetti.

Hakim Fevzi Keleş yaptığı açıklamada "53 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararı usule ve yasaya uygundur" dedi ve Orhan İnce'nin itirazını esas yönünden reddetti.

Orhan İnce'nin itirazını 'dosyada müşteki sıfatıyla yer aldığı' gerekçesiyle ele alan hakim, yapılan diğer itirazları usul yönünden reddetti.

Hakim Fevzi Keleş'İn açıklaması şöyle devam etti:

"Dosyanın tamamında ya da kısmen soruşturma esnasında görev yapan kolluk görevlileri ile dosyanın mağduru olmayan kişi ya da kuruluşların itirazları, dosya kapsamında taraf sıfatlarının bulunmadığı gerekçesiyle reddedilmiştir."

4 eski bakan için Meclis komisyonu

Gelen son kararla birlikte 17 Aralık soruşturmasında takipsizlik kararı kesinleşse de, dört eski bakan hakkında Meclis'te kurulan soruşturma komisyonunun çalışmaları devam ediyor.

Ancak o komisyon için de Meclis'ten yayın yasağı çıkarılmış durumda.

Meclis Başkanlığı 21 Kasım'daki açıklamasında "Eski Bakanlar Mehmet Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar’ın kişilik haklarının zedelenmesinin önlenmesi, şöhret ve diğer haklarının korunması…" amacıyla yayın yasağı getirildiğini açıklamıştı.