BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'da yaşadığı dehşeti anlattı

Reyhanlı'daki patlamalardan sağ kurtulan Ülkü Karataş, yaşadığı dehşeti anlattı.

Abone ol

Patlamadan sağ kurtulan 2 çocuk annesi 35 yaşındaki Ülkü Karataş, "O günden beri uyumuyoruz. Gözlerimi yumunca o yardım çığlıkları atan yaralılar gözümün önüne geliyor" dedi.

Reyhanlı'da bir beyaz eşya mağazasında satış elemanı olarak çalışan Ülkü Karataş, patlamadan yara almadan kurtuldu. 51 kişinin öldüğü patlamalardan sağ çıkmasının mucize olduğunu söyleyen Karataş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Kızım dershaneye gidiyor. İlk patlama olduğunda dışarıya fırladım. Oğlum da yanımdaydı. Sadece 'kardeşin' diyebildim. Koşarak dershaneye ulaştım. Binaya girip ikinci kata çıktığımda, 2'inci patlama oldu. O an bina üzerimize çöktü sandım. Her yer karardı. Sadece 'İlayda' diye bağırabiliyordum. Kızımı gördüm, çok şükür bir şey olmamıştı. Sarılıp aşağıya doğru inerken, kanlar içinde bir kızın 'Teyze' diye kollarını açıp yalvaran gözlerle baktığını fark ettim. Hiç düşünmeden, onu da kucakladım. Allah büyük bir güç vermişti. Merdivenler çökmüş, boşlukta gibiydik. Aşağıya nasıl indiğimizi hatırlamıyorum. Her yerde yaralı, yanmış yüzler vardı. Mahşer günü gibiydi."

Kendi kızı ile kucağına alıp aşağıya indirdiği öğrenciyi babasına teslim ettiğini anlatan Karataş, olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen hala olayın etkisinden kurtulamadıklarını anlattı. Kızı İlayda'nın yaşadığı travmayı atlatamadığını belirten Ülkü Karataş, "Patlamanın etkisinden, kulaklarında geçici sağırlık oluşan İlayda, hala duymakta güçlük çekiyor. Çok korktuğu için kapalı ortamda yalnız kalmamak için okula gitmek istiyor. Psikolojisi alt üst oldu. Ben bile hala gözlerimi kapatınca, o yaralı yardım isteyen insanların yüzleri gözümün önüne geliyor. Hiç aklımdan çıkmıyor. Kurtulmamız mucize gibi oldu. Büyük bir travma içindeyiz" diye konuştu.

ANNELERİNİN ÖLDÜĞÜNDEN HABERSİZLER

Patlamaya, Anneler Günü için hediye alıp evine dönerken yakalanan 40 yaşındaki Kadriye Alyar'dan geriye 2'si 8 aylık ikiz kızları olmak üzere çocuk ve gözü yaşlı bir eş kaldı. Çocuklarına annelerinin öldüğünü söyleyemeyen 51 yaşındaki Yaşar Alyar, "Aklı eren 4'ü annelerinin vefat ettiğini biliyor. Ama 3'ü henüz olayın farkında bile değil. Hele ikizler, onlar daha bebek. Annelerini emmek istiyorlar ama yok. Bakacak durumum olmadığı için teyzeleri alıp götürdü. Şimdilik teyzeleri bakıyor" dedi.