BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Sansara kediler annelik yapıyor

Ordu’da annesiz kalan yavru sansara 3 kedinin annelik yapması görenleri şaşırttı. <br/>Ordu’nun Perşembe ilçesi Kurtuluş köyünde yaşayan Toy...

Abone ol

Ordu’da annesiz kalan yavru sansara 3 kedinin annelik yapması görenleri şaşırttı.
Ordu’nun Perşembe ilçesi Kurtuluş köyünde yaşayan Toy ailesinin serenderinde 1 ay önce dünyaya gelen sansara ailenin kedileri annelik yapıyor. Serenderde dünyaya gelen sansarın annesi doğum yaptıktan sonra köpeklerin saldırmasıyla kaçarken, evin kedileri yavru sansarı sırasıyla emzirerek, hayatta tutmaya çalışıyor. Aynı zamanda kendi yavrularını da emziren kediler görenleri hayrete düşürürken, evde bulunan Raki isimli köpek ise, sansar ve kediler ile dostane bir hayat sürüyor.
Ev sahibi Kerim Toy, normalde sansarın yırtıcı bir hayvan olduğunu belirterek, “Kedilerim ona annelik yapıyor. Şu anda yırtıcı bir havan değil” dedi.
Toy, yaptığı konuşmada, “Sansar, serenderde dünyaya gelmiş. Annesini köpek kovalayınca bu yalnız kaldı. Kedilerde onu aldı, yavrularıyla birlikte 25 günden beri emziriyor. Biz ona alıştık. Kedi yavrularıyla beraber hayatla mücadele ediyor. Üç tane kedimiz var. Üçünün de yavruları var. Bir tanesi emziriyor, o kalktıktan sonra diğer kedi geliyor. 3 kedi bütün yavrulara annelik yapıyor. Sansar’a biz alıştık, inşallah bir yere gitmez bizimle beraber kalır. Sansar normalde yırtıcı bir hayvan ama şuanda öyle bir tepkide bulunmuyor. Yavru kediler ile aynı boydaydı. Ama sansar büyüdü ve yavruları geçti. Kediler en çok onu emziriyor galiba kediler zayıf kaldı o büyüdü” şeklinde konuştu.
(İHA)