BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekil Hakan Albayrak'a verdi veriştirdi!

Hakan Albayrak'ın o sözlerine bir tepki de MHP Hatay Milletvekili'nden geldi. Şefik Çirkin, Albayrak'ı resmen yerden yere vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER / Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen ve katliama neden olan bombalı saldırıların ardından bölgeye gidip incelemelerde bulunan ve ardından "Suriyeliler kafaları ezilerek öldürüldü" açıklamaları MHP'nin de tepkisine neden oldu.

Hatay MHP Milletvekili Şefik Çirkin, "Bir gazetecinin böyle bir iddiayı ortaya atabilmesi için gözünün dönmüş olması gerekir" dedi Hakan Albayrak'ı yerden yere vurdu.

Hakan Albayrak'ın açıklamalarını gaddarlık ve aymazlık olarak yorumlayan MHP'li vekil "Özür dileyin" çağrısında bulundu.

İşte MHP'li vekilin açıklamaları;

KÖR SAĞIR YA DA İFLAH OLMAZ

"O yazıyı hangi ruh hali içinde yazdığınıza, televizyonda bu açıklamaları neden yapma gereği duyduğunuza anlam veremiyorum ve de vermek istemiyorum. Çünkü ya çıldırmış, ya kör, ya sağır ya da iflah olmaz bir yalancı olmanız gerekir.

SİZ GÖRDÜNÜZ MÜ ELİNDE TAŞLA SURİYELİ ÖLDÜREN BİR REYHANLIYI?

Siz gözünüzle gördünüz mü elinde taşla Suriyeli öldüren bir Reyhanlılı vatandaşımızı? Siz gözünüzle gördünüz mü “sokak çetesi” diye tabir ettiğiniz “bozkurt işaretiyle Suriyelileri linç eden” kişileri?

Siz orada yaşanan, kolu bacağı kopmuş cesetleri, öldürülen küçücük yavruları, anasından babasından, evladından, eşinden, dostundan koparılmış insanları gördünüz mü? Onların neler çektiğini ve çekebileceğini yüreğinizde hissetmeye çalıştınız mı?

BAŞBAKAN DA BÖLGEYE GİDEMEDİ

Vatandaşın böyle bir durumda haykırması, Hükümeti ya da buna sebep olduğunu düşündüğü kişileri, kurumları eleştirmesi, isyan etmesi normaldir. Bu tepkiyi göstermesi de beklenebilir. İşte bu tepkinin varlığını kabul etmesindendir ki Başbakan bölgeye gidememiş, olayın soğumasından sonra, ABD dönüşü gideceğini söylemiştir.

Ancak beklenmeyen, sizin iddia ettiğiniz gibi barbarlık, canilik, gaddarlık boyutunda verilen tepkidir ki Reyhanlı’da böyle bir tepkinin olduğunu söylemek, en basit tabiriyle acı çeken insanlara iftira atmaktır.

KİME HİZMET EDİYORSUNUZ?

Bu yazınızla kime, neye hizmet ettiğinizin farkında mısınız?

Hatay’ın diğer ilçeleri gibi Reyhanlı da, neredeyse 2 yıla yaklaşan süredir Suriye’den gelen mültecilerle iç içe yaşamaktadır. Ekmeğini, suyunu, aşını paylaşmaktadır. Onların acılarına, aynı havayı teneffüs ederek ortak olmakta, dostluklar kurmaktadır. Kaldı ki, Suriye’den Reyhanlı’ya gelen sığınmacılar da bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yabancı değildir. Reyhanlı, Suriye’ye sınırı olan bir ilçedir ve gelenlerin bir çoğu bu Reyhanlılı vatandaşlarımızın akrabası, kardeşi, eşi, dostudur.

Böyle bir durumda, hangi akıl ehli böyle bir vahşeti sergileyebilir, akrabasına, eşine, dostuna, kendine sığınmış mağdura el uzatabilir?

İFTİRA ATMAYIN

Yapmayın, 2 yıldır birlikte yaşayan, onu da bırakın “Hoşgörü Kenti” olarak kabul edilen Hatay’da yüzlerce yıldır, her türlü etnik, dini kökenden insanla kardeş olan memleketimize iftira atmayın…

REYHANLILAR'DAN ÖZÜR DİLEYİN!

“Reyhanlı bu utancın altında ezilmelidir… Yazıklar olsun” diyorsunuz… Asıl siz bu utancın altında ezilmelisiniz, size yazıklar olsun…

Sizi ortaya attığınız ve hiçbir zaman da ispatlayamayacağınız iftiralarınızdan dolayı kınıyor ve Reyhanlılı hemşehrilerimden acilen özür dilemenizi istiyorum.


Reyhanlı izlenimleri tüyler ürpertti

A Haber'de konuşan Hakan Albayrak, Reyhanlı'daki gözlemlerini ve duyumlarını paylaştı. Albayrak'ın iddiaları tüyler ürpertti... (Devamı...)

41124.jpg