BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Babacan: THY’deki grev tüm Türkiye’yi etkiler

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, THY’de bugün başlayan grevle ilgili, “Ulaştırma sektöründe grev yapılmasına çok karşıyız. Çünkü burada yapı...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, THY’de bugün başlayan grevle ilgili, “Ulaştırma sektöründe grev yapılmasına çok karşıyız. Çünkü burada yapılacak bir grev, sadece Türk Hava Yolları’nı değil, tüm Türkiye ekonomisini etkiler” dedi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CNR İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “19. İstanbul Ev Tekstil Fuarı”nın açılışını yaptı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Babacan, fuarların sadece İstanbul ve Ankara’da değil tüm Anadolu’ya yayılması gerektiğini vurguladı. Babacan, “Biliyorsunuz bizim tekstil sektörümüz geleneksel devam edecek bir sektör. Ev tekstilinin yeri bizim için çok özel. Fuarcılık sektörü hala gelişiyor İstanbul’da da yeterli değil. Daha geniş mekanlara mutlaka ihtiyaç var ama Ankara’da da geniş bir araziyi bu konuyla ilgili tahsis ettik. Fuar alanımız inşaatı başlayacak. Ankara Ticaret Odamızda bu projeyi fiilen yürüyor. Fuarların sadece İstanbul ve Ankara’da değil Anadolu’da da yaygınlaşması lazım. Artık dışarıdan Türkiye’ye mal almak için gelenler gelip tesisleri geziyorlar. Sergi merkezlerinin Anadolu’nun her yerinde olması çok önemli” dedi.
Basın mensuplarının “Merkez Bankası reeskont vade sürecini uzatacak mı?” sorusu üzerine, Babacan, “O konu üzerinde Merkez Bankası şu anda çalışıyor. Taleplerin yüzde 100’ü karşılanacak diye bir şey yok” şeklinde konuştu.

“ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE GREV YAPILMASINA KARŞIYIZ”
Babacan konuşmasında Türk Hava Yolları’nda bugün başlayan grevle ilgili olarak da konuştu. Babacan, ulaştırma sektöründe greve karşı olduklarına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Ulaştırma sektöründe hele hele Türk Hava Yolları gibi çok kritik bir kuruluşumuzda grev yapılmasına karşıyız. Çünkü burada yapılacak bir grev sadece Türk Hava Yollarını değil, tüm Türkiye ekonomisini etkiler. Orada birkaç yüz kişi için olan grev yüz binleri etkiler. Dolayısıyla biz burada ekonomideki dengeleri gözetmek zorundayız. Böyle bir hareket kesinlikle tasvip edeceğimiz bir hareket olmaz.”
(İHA)