BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den şok Reyhanlı iddiası!

Ölü sayısı muammasına şimdi de Gürsel Tekin katıldı. Reyhanlı'dan bir arkadaşıyla görüştüğünü söyleyen Tekin, "Rakamlar bilinenden çok çok fazla" dedi.

Abone ol

Hükümetin açıkladığı 'resmi ölü' sayısı hala tartışma konusu. Bu kez de iddia sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin. Bölgeden bir arkadaşıyla konuşarak son durumla ilgili bilgi aldığını açıklayan Tekin, "Ölü sayısı söylenen rakamın çok çok üzerinde. O rakamı söylemek istemiyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Bursa’da Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki patlamayla ilgili değerlendirmede bulunduğu sırada, o bölgeden adını vermediği bir arkadaşıyla telefonla konuşarak, bölgedeki son durumla ilgili bilgi aldı.

Tekin, arkadaşından, biri Ortodoks, diğeri Süryani lideri olmak üzeri 2 kişinin 4 gün önce kaçırıldığını öğrendi. Telefonla görüştüğü arkadaşının Reyhanlı’daki ölü sayının daha fazla olduğunu söylediğini belirten Tekin, "Arkadaşımın söylediği rakamı ben size söylemek istemiyorum. Yani çok üzücü. Umarım doğru değildir. Söylediği rakam mevcut bildiğimi rakamın çok çok üzerinde bir rakam" dedi.

SAYIN BAŞBAKAN PAPAĞAN GİBİ EZBERLEMİŞ

Partisinin Bursa İl Örgütün’de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, hükümetin Reyhanlı’da yaşanan olaylar ile ilgili tavırlarını eleştirdi. Reyhanlı saldırısının çok acı ve bir o kadar da beklenen bir olay olduğunu belirten Tekin, "Olağanüstü bir döneme girdik. İç politikayla ilgili Sayın Başbakan neredeyse;her şeyi ben bilirim’,ben ne yapıyorsam doğrudur’. Herkes bana uyacak’ diyor. Dış politikada ise Sayın Başbakanın papağan gibi ezberlemiş olduğu bir şey ‘Esad çocukları öldürüyor.’ Bu coğrafyada kim cana kıyıyorsa hepsine lanet olsun. Hepsini şiddetle kınıyorum. Aynı coğrafyada, yanı başımızda, Irak’ta 63 insan öldü. Hiç AKP’li yetkililerin ağzından ‘Irak’ta 63 insan öldürüldü’ diye bir cümle duydunuz mu? Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Ortadoğu’daki bu ceberut anlayışının tamamını şiddetle reddediyoruz" diye konuştu.

SAYIN BAŞBAKAN ALLAH’TAN KORKUN

Başbakan Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için ‘ateşle oynuyor’ cümlesini sarf ettiğini dile getiren Tekin, "Ya Sayın Başbakan elinizi vicdanınıza koyun. Hadi kuldan korkmuyorsunuz, Allah’tan da mı korkmuyorsunuz. Allah’tan korkun be kardeşim. Siz daha düne kadar Esad’la, Suriye ile kardeş oldunuz, beraber tatillere gittiniz, ne oldu da sonra sizin sabrınız taştı. Sizin sabrınızı taşıran nedir? Söyleyin, elbette ana muhalefet olarak Türkiye’nin çıkarları varsa bırakın elimizi taşın altına koymayı, gövdemizi de koyarız, ama bir cevap yok" dedi

TELEFONLA CANLI YAYIN

Konuşması sırasında Reyhanlı’da yaşayan ve ismini vermek istemediği bir arkadaşını telefonuyla arayarak, bölgedeki son dorumu öğrenen Tekin, bu kişiden Ortodoks ve Süryani liderlerinin 4 gün önce kaçırıldığını ve kendilerinden bir haber alınmadığını öğrendi. Telefondaki arkadaşına ölü sayısını da soran Tekin, telefon görüşmesinden sonra şunları söyledi:

"Arkadaşımın söylediği rakamı ben size söylemek istemiyorum. Yani çok üzücü. Umarım doğru değildir. Kendisinin söylemiş olduğu rakam mevcut, bildiğimiz rakamın çok çok üzerinde bir rakam. Devlet ciddiyetinin sorgulandığı bir dönemdeyiz. Ciddi devletler bu olayı ciddi alır. Bu kadar gayri ciddiliğin olduğu bir olayda ölülerimize bile sahip çıkamıyoruz. Bunda sonraki süreci Sayın Başbakan da bilmiyor. Döndükten sonra bilgimiz olacak. Çünkü siz eğer bir taşeron olursanız, sizin müteahhidinizin ne yapıp yapmadığını bilmezsiniz. Size ne kadar parça verirse o kadar iş yaparsınız. Biz de Başbakanın dönmesini bekliyoruz."