BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.422,48
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Uygunsuz reklamlardan böyle kurtulun!

Son günlerde sanal alemde internet kullanıcılarının kabusu haline gelen virüsün nedeni belli oldu.

Abone ol

İnternet sitelerinde dolaşırken sizin de bilgisayar ekranınız uygunsuz reklamlarla kilitlenmiş olabilir.  Son günlerde internet kullanıcılarının kabusu haline gelen bu reklamlardan kurtulmanın yolu bulundu. 

IAB Türkiye bu reklamların kaynağının zararlı yazılımlar olduğunu açıkladı ve bunlardan kurtulmanın maddelerini bir bir sıraladı.

ZARARLI YAZILIMLAR

IAB Türkiye kullanıcıları rahatsız eden bu uygulama için uyardı. Şirket reklamların ziyaret edilen site tarafından yayınlanmadığının altı çizdi söz konusu reklamları sadece bilgisayarına zararlı yazılımlar bulaşmış olan kullanıcıların gördüğünü belirtti.

BU YAZILIMLARDAN KURTULMAK İÇİN...

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bu zararlı yazılımların bilgisayara bulaşma nedeni kullandığınız web tarayıcısı (Internet Explorer, Chrome, Firefox vb.) olabilir. Zararlı yazılımlar bir eklenti olarak web tarayıcısına kuruluyor ve böylece "uygunsuz" reklamlar, ziyaret ettiğiniz bazı sitelerde karşınıza çıkıyor. Bu durumdan kurtulmak için web tarayıcınızın ayarlar menüsünden, eklentiler bölümüne girerek, tanımadığınız tüm eklentileri silmeniz gerekiyor."