BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  DÜNYA

Artık polisin de tankı olacak!

Genelkurmay, Emniyet ve MİT'in ağır silah ithaline karşı çıkmadı.

Abone ol

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu bünyesinde oluşturulan, Silah Tasarısı Alt Komisyonu'nda ele alınan yeni silah tasarısı ilginç taleplere sahne oldu.

Sivil toplum kuruluşları ile kamu kurumlarının temsilcilerini dinleyen Alt Komisyon'da CHP'li Celal Dinçer "Bu tasarıyla emniyet tank sahibi olabilecek mi?" sorusunu yöneltti. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri "Edinebilecek" karşılığını verirken, Dinçer bu kez "Bu silah ithalinde hangi silahın ithal edileceğine kim karar verecek?" sorusunu yöneltti.

Emniyet yetkilileri, "Yönetmeliklerde bize hangi görevler verilmişse, o görevler doğrultusunda ithalat yapılabilir" dedi. Emniyet yetkililerinin "Biz kolluk kuvvetiyiz kendi silahımızı kendimiz ithal etmeliyiz" şeklindeki çıkışı üzerine, Orman Bakanlığı yetkilileri "Biz de kolluğuz. Bize de ithal yetkisi verilmeli" talebinde bulundu.

Bunu duyan Gümrük Bakanlığı yetkilileri de "Biz de adli kolluk gibi çalışıyoruz. Kaçakçılık olaylarının takibini yapıyoruz. Genel kolluk gibi çalıştığımız için biz de silah ithal etmeliyiz" dedi.