BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Erdoğan'ın ABD ziyaretine eleştiri

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretini eleştirdi

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Başbakan'ın Reyhanlı'daki saldırıların ardından ABD'ye gitmesini eleştirerek, ''Başbakan Erdoğan'ın pusulası şaşmıştır. Reyhanlı ile ABD'yi birbirine karıştırmıştır' dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Reyhanlı saldırılarıyla ilgili 8 Mayıs'ta ilk ihbarın geldiğinin, 9 Mayıs'ta ise emniyetin teknik takibe başladığı ve güvenlik birimlerini uyardığının söylendiğini belirterek, bu iddiaların arkasından da Türkiye tarihinin en büyük kitle katliamının gerçekleştiğini vurguladı.

VAHİM İDDİALAR

Saldırı anında ilçedeki 73 MOBESE kamerasının hiçbirinin çalışmadığının ortaya çıktığını ifade eden Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın, ''MİT ile emniyet arasında kopukluk olabilir'' açıklamasını da anımsattı.

İddiaları ''vahim'' olarak değerlendiren Yeniçeri, yayın yasağının da hükümetin zaaflarını saklamaya yönelik olduğunun açığa çıktığını savundu.

'ERDOĞAN'IN PUSULASI ŞAŞMIŞ'

Saldırıların ardından Reyhanlı'nın hayalet kent görünümüne büründüğünü ifade eden Yeniçeri, bunun ulusal bir felaket olduğunu söyledi. Yeniçeri, böyle durumlarda bütün Türkiye'de yas ilan edilmesi ve acıların paylaşılması gerekirken Başbakan'ın Obama ile görüşmek üzere ABD'ye gittiğine işaret ederek, ''Başbakan Erdoğan'ın pusulası şaşmıştır. Reyhanlı ile ABD'yi birbirine karıştırmıştır'' ifadesini kullandı.

Reyhanlı'nın AK Parti iktidarının ABD ile yürüttüğü dış politikanın sonucu olduğunu öne süren Yeniçeri, ''Türkiye küresel gücün yürüttüğü 'İslam'a karşı İslam' stratejisinin taşeronu olamaz'' diye konuştu.

Çözüm sürecine de değinen Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'a, ''Türkiye'de suç işlemiş çete mensuplarının sınırların dışına hangi yasa bağlamında silahlı ya da silahsız gitmesine izin verildiğini'' sorarak, şunları söyledi:

''Bu kimselerin yurtdışına değil, yurtiçine dağıldığı, Kürt vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı batı illerine gittiği hatta Haymana'ya da bu bağlamda bazı PKK terör örgütü unsurlarının geldiği ve orada yavaş yavaş örgütlenerek, halkı belli ölçülerde denetim altına almaya çalıştıkları haberleri geliyor. Bu haberleri, orada yaşayan insanlardan alıyoruz.''

Yeniçeri, gazetecilerin, Başbakan'ın, ''Emniyet ve MİT arasında kopukluk olabilir'' açıklamasının hatırlatarak, ''Bu kopukluğun sorumlusu kim?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:

''MİT ile emniyet arasındaki kopukluğun sorumlusu, MİT ve emniyet kime bağlıysa elbette odur. Ama sayın Başbakan'a göre MHP lideri Bahçeli'dir. Çünkü sayın Başbakan kendisini muhalefette, MHP'yi de iktidarda sanıyor. 'Sınırları MHP korusun' diyor. O halde MİT ile emniyet arasındaki kopukluğu da herhalde 'MHP gidersin' diyor. 12 senedir iktidarda olan bir hükümet MİT ile emniyet arasında bağlantıyı kuramamışsa, o hükümet hükmetme hakkını kaybetmiş demektir. Bunu fiilen, ahlaken kaybetmiş demektir. Resmen kaybetmesi ise hiç kuşkusuz seçim sonucu gerçekleşecektir.''