BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Vahşi cinayette karar ağırlaştırılmış mübbet

Alanya ilçesinde, hırsızlık amacıyla girdiği evde karnındaki 14 haftalık bebeği ile Sevilay Cevkiroğlu’nu öldüren zanlı H.S, adam öldürmek s...

Abone ol

Alanya ilçesinde, hırsızlık amacıyla girdiği evde karnındaki 14 haftalık bebeği ile Sevilay Cevkiroğlu’nu öldüren zanlı H.S, adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yağma suçundan 15 yıl hapse mahkum edildi.
Olay, 21 Kasım’da Şekerhane Mahallesi Yayla Yolu Kavşağı’ndaki bir evde meydana geldi. 14 haftalık hamile 30 yaşındaki Sevilay Cevkiroğlu’nu boğazını bıçakla keserek öldüren ve altınlarını çalarak kaçan cinayet zanlısı H.S, 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Hakim Nejdet Vural başkanlığında görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı.
Öldürülen Sevilay Cevkiroğlu’nun eşi Tahir Cevkiroğlu duruşmada söz alarak zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederken, Cevkiroğlu’nun avukatı Ömür Takavut da zanlı hakkında hiçbir indirim kararının uygulanmamasını talep etti.
Söz alan cinayet zanlısı H.S, niyetinin öldürmek olmadığını belirterek "Çok pişmanım" dedi. Zanlının avukatı Celal Köseoğlu ise, müvekkilinin ailevi problemleri olduğunu, H.S’nin kayınpederinin bir süre önce H.S’nin eşi ve 4 yaşındaki çocuğunu alarak Mersin’e gittiğini, H.S’ye ise "Eğer ailenle birlikte olmak istiyorsan evini Mersin’e taşı" dediği için maddi imkansızlıklar nedeniyle hırsızlık suçuna karıştığını ve cinayet işlediğini ileri sürdü. Müvekkilinin olay anında şuurunun yerinde olup olmadığının belirlenmesini talep eden Köseoğlu’nun talebi reddedildi.
Verilen 10 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti, zanlı H.S’yi "adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına, "yağma" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Zanlı tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Çatı izolasyonunda çalıştığı 32 yaşındaki Tahir Cevkiroğlu’nun kuyumcu olduğunu bilerek eve giden zanlı, kapıyı açan Sevilay Cevkiroğlu’na izolasyonu yaptığı çatı katına kontrol etmek için anahtarı istedi. Kapıyı kapatan Sevilay Cevkiroğlu, durumdan eşini haberdar etmek için cep telefonuyla aradığında anahtarı vermemesini söyleyince, tekrar kapıyı açmış ve H.S’ye anahtarı eşinden alabileceğini söyleyince H.S, zorla içeri girerek genç kadının ağzını kapatıp boğazını kestikten sonra göğüs ve kasık bölgesinden bıçaklayarak evdeki altınlarla kaçmıştı.
Cep telefonu ile eşine ulaşamayınca eve giden ve kapıyı çilingir yardımıyla açtıran Tahir Cevkiroğlu, Sevilay Cevkiroğlu’nu kanlar içinde yerde bulmuş hastaneye kaldırılan Cevkiroğlu ve karnındaki bebeği yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Olay sonrası harekete geçen polis, H.S’nin izini Gazipaşa ilçesinde bulup otobüsle kaçmaya çalışırken yakalamıştı.
(İHA)