BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Van’da kar yağışı ve fırtına

Van’da, dün öğleden sonra başlayan ve gittikçe etkisini artıran kar yağışı ve fırtına, 2985 rakımlı Karapet Geçidi’nde sürücülere zor anlar ...

Abone ol

Van’da, dün öğleden sonra başlayan ve gittikçe etkisini artıran kar yağışı ve fırtına, 2985 rakımlı Karapet Geçidi’nde sürücülere zor anlar yaşattı.
Mayıs ayının gelmesiyle yurdun büyük bir bölümünde vatandaşlar denize girerken, Van’da ise vatandaşlar kar esareti yaşıyor. Dün öğlen saatlerinde şehir merkezinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışı ve tipiye bıraktı. Şehir merkezinde işlerini tamamlayan Bahçesaraylılar, ilçelerine araçları ile ilçelerine döndüklerinde 2985 rakımlı Karapet Geçidi’nde kar yağışı ve fırtınayla karşılaştılar. Zirvede yaklaşık 3 kilometrelik bir alana yaklaşık 5 santim kar yağarken, sürücüler araçlarını kaydırmamak için dikkatli bir şekilde yoluna devam etti. Bazı sürücüler, Karapet Geçidi’nde kar yağışı ve tipiye alışık olduklarını söylerken, bazıları ise batı illerde vatandaşların denize girdiğini, burada ise kar esareti yaşadıklarını dile getirdi.
(İHA)