BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs eylemcisinden baskın ve tehdit!

İstanbul’da 1 Mayıs olaylarında yaralanan Meral Dönmez’in 2011’de bir avukatlık bürosunu bastığı ortaya çıktı.

Abone ol

1 Mayıs olaylarında yaralanan Meral Dönmez’in 2011’de bir avukatlık bürosunu bastığı ortaya çıktı. DHKP-C üyeliğinden ve işyeri dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarından 6 yıl 10 ay hapse mahkum olan Dönmez 2012’de serbest kalmış.

İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan olaylarda yaralanarak hastaneye kaldırılan Meral Dönmez’in basın kartıyla avukatlık bürosunu işgal ettiği ortaya çıktı. Dönmez, 2011’de Kocaeli’de avukat Hurşit Berk’in ofisine el koyup, tehditler savurmuş.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Dönmez’in yasa dışı örgüte üye olmak, örgüt adına suç işlemek ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek suçundan 6 yıl 10 ay hapse mahkum olduğu belirlendi.

AVUKATI DIŞARI ATTILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hastanede ziyaret ettiği Dönmez’in İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasında mağdur avukat Hurşit Berk ofisinin işgalini şöyle anlattı: “Meral Dönmez isimli şahıs cebinden çıkardığı sarı basın kartını göstererek benimle görüşmek istediklerini beyan ettiler. Kendilerini içeri davet ettiğimde Sabri Yalım Parkı’nda eylem yapan kişiler olduklarını söyleyip izin verirsem eylem yapacaklarını söylediler. Burasının bir avukatlık bürosu olduğunu söyleyerek kendilerinin dışarı çıkması gerektiği yönünde ricada bulundum. Bunun üzerine şahıslar tavırlarını değiştirerek ‘Siz izin verseniz de vermeseniz de biz bu eylemi yapacağız ve büronuza el koyuyoruz’ dediler.” Yaşanan tartışmanın ardından ofisi işgal eden Dönmez ve arkadaşlarının avukat Berk’i itip kakarak dışarı attıkları belirtildi. Saatlerce süren ikna çalışmasında yetersiz kalan polisin ofisin, camlarını kırarak biber gazıyla müdahale ettiği dile getirildi.

Avukatı da cezaevine girdi

Dönmez, DHKP-C adına düzenlediği eylemin ardından 2011’de tutuklanarak yargılandı. Yargılama sırasında bir yıl tutuklu kalan Dönmez, yasa dışı örgüte üye olmak, örgüt adına suç işlemek ve işyeri dokunulmazlığını ihlal etmek gibi suçlardan 6 yıl 10 ay hüküm giydi.

Tutukluluk halini de göz önünde bulunduran mahkeme, 2012 Aralık’ta serbest bırakılmasına karar verdi. Dönmez’in bu davada avukatlığını ise DHKP-C operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan Taylan Tanay yaptı.