BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin sağlıktaki büyük hedefi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıl içinde bölge civarındaki 1 milyar nüfusa sağlık hizmetlerini sunacağını beli...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıl içinde bölge civarındaki 1 milyar nüfusa sağlık hizmetlerini sunacağını belirterek, “Dünyada bize ait olan beyinlerden azami istifadeyi sağlayarak ülkemizi bölgenin sağlık merkezi haline getireceğiz” dedi.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık Yönetimi Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen ‘Sağlık Yönetiminde İnovasyon ve Sinerji Sempozyumu’na katıldı. Programa Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ve üniversite öğrencileri katıldı.
Öğrencilerin geleceklerini kendilerinin belirlediğini belirten Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı döneminde gençlerle buluşma organizasyonlarının önemli olduğundan bahsederek, yapılan organizasyonlarda öğrencileri dinlediğini ve dinamik bir ortamın oluştuğunu kaydetti. Sağlık Yönetimi Öğrenci Birliği temsilcilerinin, sağlık yönetiminin tanımının konulmasını talep etmesi üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Merak etmeyin sağlık yönetiminin tanımını en kısa zamanda size yol haritası olarak sunacağız” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, 2023 Vizyonu’nda sağlık yöneticilerinin dinamiklerine ihtiyaç olduğuna işaret ederek, “Sizin dinamikleriniz, 2023’ten sonraki 2071 Vizyonu’nun hayaller ötesi yolculuğunda söz sahibi olacak ve mührünü o zamana vuracaktır. Bundan 10 yıl sonra, sağlık sunumunda yakaladığımız başarıyı, sağlık hizmetlerindeki tüketimden üretime geçişte inşallah yakalayacağız” diye konuştu.
Müezzinoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıl içinde bölge civarındaki 1 milyar nüfusa sağlık hizmetlerini sunacağını belirterek, “Dünyadaki bizden giden beyin göçünü yeniden bize döndürme değil ama dünyada bize ait olan beyinden azami istifadeyi sağlayarak ülkemizi bölgenin sağlık merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)