BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Bandırma Limanı’nda gerginlik

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, limana gelen kömürün ithalatçı firma araçları tarafından taşınmak istenmesine kamyoncular tepki gösterdi.<b...

Abone ol

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, limana gelen kömürün ithalatçı firma araçları tarafından taşınmak istenmesine kamyoncular tepki gösterdi.
Rusya’dan Bandırma Limanı’na gelen yaklaşık 5 bin ton ithal kömürün firma araçları tarafından taşınmaya başlanmasının ardından, Bandırma Liman Damperli Taşıyıcıları Kooperatifi üyesi kamyoncular ayaklandı. Kamyoncular, kendilerine de yük verilmesini isteyerek söz konusu firmanın araçlarının geçişine izin vermedi. Yaşanan gerginlikte firma araçlarından bazıları taşlandı. Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ise bölgeye çevik kuvvet ekiplerini sevk ederek araçların polis eşliğinde limandan çıkmasını sağlamaya çalıştı.
Liman B kapısı önünde toplanan yaklaşık 100 kooperatif üyesi, gece geç saatlere kadar kapı önünde bekleyişlerini sürdürürken, firmaya ait 6 kamyonun şoförü, can güvenlikleri olmadığını iddia ederek bir süre liman içinde kontak kapattı. Gece geç saatlerde limandan polis eşliğinde çıkmaya çalışan kamyonların önü tekrar kesildi. Çevik kuvvet ile karşı karşıya gelen Bandırmalı kamyoncular arasında tartışmalar yaşanırken, firmanın kömürünü taşıyan kamyonculardan birisi baygınlık geçirdi. Şoför olay yerine çağrılan ambulansla Bandırma Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Bu esnada Bandırma Limanı’ndan Tekirdağ Limanı’na yapılan Ro-Ro seferleri için gelen kamyonlar liman girişinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yüklerini alarak limandan çıkmaya çalışan kamyonların tekrar liman içerisine girmesi ile birlikte tansiyon biraz düştü.
Liman Damperli Taşıyıcılar Koperatifi Üyesi Mehmet Saran, limanda faaliyet gösteren yaklaşık 70 firma ile anlaşma sağladıklarını belirterek, "Biz, ’Yükün tamamını taşıyalım’ demiyoruz. Sadece, ’Biz de taşıyalım’ diyoruz ama firma kabul etmiyor. Halbuki bu firma Bandırma’ya kömür satıyor" şeklinde konuştu.
Yük taşıması konusunda anlaşma henüz sağlanamazken, limanın B kapısı önünde kamyon şoförlerinin ve polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.
(İHA)