BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suriyelilerin başı ezildi mi?

Reyhanlı Belediye Baykanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı patlamasında ölenlerin bir çoğunun linç edilerek öldürüldüğü iddialarına yanıt verdi.

Abone ol

Reyhanlı Belediye Baykanı Hüseyin Şanverdi Radikal’e konuştu. Şanverdi, 52 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini, kayıbın söz konusu olmadığını belirterek şöyle konuştu:

“Devlet hastanesinde asılan liste 52 cenaze içinde yer alan kimliği teşhis edilemeyenlere ait. Ailelerin başvurusu vardı yedi kişinin kimliği tespit edilememişti. Dün gece geç saatlerde son altı kişinin cenazenin kimliği tespit edildi. Gün içinde ailelere haber verilecek ve defin işlemleri gerçekleştirilecek. Şuan için kimliği tespit edilemeyen bir cenazemiz var. Adli Tıp’ta işlemler devam ediyor. Toplam hayatını kaybeden kişi sayısı 52 , bunun üzerinde rakam yok. Suriyelilerin linç edilerek öldürüldüğü iddiasına ise doğru değil. Hastane ile de görüştüm bu bilgiyi doğrulamıyorlar. Kabul ediyorum Suriyelilere karşı bir tepki ve öfke oluştu . Saldırıdan sonra da araçlar tahrip edildi ama bir linç girişimi ya da bu nedenle ölen bir Suriyeli olmadı.“

HAKAN BAYRAKTAR: ÖLENLERİN BİR ÇOĞU LİNÇ EDİLEREK ÖLRDÜRÜLDÜ

Geçen hafta cumartesi günü Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırıların ardından, ilçeye giden gazeteci-yazar Hakan Albayrak, A Haber’de yayınlanan Selin Ongun’un sunduğu programda "Bombalı saldırıda öldüğü söylenen kişilerin birçoğunun linç edilerek öldürüldüğünü" iddia etmişti.