BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Renault elektrikli test merkezini açtı!

Renault, elektrik motorlu araçla ilgili Fransa Lardy’deKİ özel test merkezi faaliyete geçirdi...

Abone ol

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, Renault, elektrik motorlu araçla ilgili atağına Lardy'de bu araçlara özel test merkezini faaliyete geçirerek devam ediyor. Bu yatırım ve üç yıl süren elektrikli parçalarla ilgili çalışmalar, Renault'nun bugün yüzde 100 elektrikli, performanslı, emniyetli ve yüksek kaliteye sahip bir araç gamı sunmasını sağlayacak.

Test merkezi, elektrikle ilgili yeni teknolojilerin uygulanmasında stratejik bir unsur olan elektrikli motor ve piller için özel test olanaklarının çoğunluğunu bir araya getirecek. 2009 yılında faaliyete geçen bu merkez, zaman içerisinde genişleyerek yüz kadar test bandıyla bugün 3 bin 300 metrekare alana ulaştı.

3 YILDIR TEST YAPILIYOR

Tesiste üç yıldır, elektrik motorlu araç1 gamında kullanılan elektrikli organların performans, güvenilirlik ve güvenliğinin sağlanması ve kontrolü ile ilgili önemli testler yapılıyor. Söz konusu üç yılda, Lardy'nin teknisyen ve mühendisleri elektrikli tahrik teknolojisi konusunda gerçekten de uzmanlaştılar.

Renault, on iki ay içinde pazara sunulacak yeni nesil dört elektrik motorlu aracın ilkleri olan Kangoo Z.E. ve Fluence Z.E.'nin lansmanına hazırlanıyor. Çok yenilikçi bu araçların geliştirilmesi için elektrikli motor, güç elektroniği ve pil gibi yeni parçaların performansı, güvenliği ve dayanıklılığı ile ilgili testler yapılması gerekiyordu.