BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Gül'den çorap istedi evsahibi oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Van ziyareti sırasında çorap isteyen 5 yaşındaki Helin Sarpkaya'nın babasına Adanalı bir işadamı iş verdi ve ailesine ev tuttu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül'den Van ziyareti sırasında ayakları üşüdüğü için çorap isteyen küçük Helin, çoraba sahip olmanın yanı sıra ailesinin de hayal bile edemeyeceği imkanları kavuşmasına vesile oldu.

Küçük Helin ile ilgili haberleri izleyen Adanalı işadamı Orhan İlhan, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Sarpkaya ailesini Van'dan Adana'ya getirdi. Helin'in babası Nedim Sarpkaya'yı sahibi olduğu un fabrikasında işe alan işadamı, ailenin barınma ihtiyacını da karşıladı.

Merkez Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi'nde bir apartman dairesini aile için kiralayan ve 1 yıllık kira bedelini ödeyen işadamı, evin içini de eşyalarla donattı.

ANAHTARI VALİDEN ALDI

Aile evin anahtarını ise bugün apartmanın önünde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'tan aldı. Eve ilk kez Vali Coş ile birlikte giren aile yaşadıkları karşısında ise oldukça şaşkındı.

Coş, evde yaptığı açıklamada, Sarpkaya ailesini Adanalılar olarak "bağırlarına bastıklarını" belirterek, ailenin bu evde yaşayacağını ve Helin'in artık ayağının üşümeyeceğini söyledi.

Depremden etkilenen yüzlerce vatandaşın Adana'ya geldiğini hatırlatan Coş, "Depremzedeleri kamu kurumlarına ait misafirhanelere yerleştirdik. Şu an 600'ü aşkın vatandaşımızı yerleştirdik. 3 öğün yemek veriyoruz. Afetin meydana getirdiği sıkıntıyı hep beraber, yardımlaşarak, dayanışma ile aşacağız. Böylelikle birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi perçinleyeceğiz" dedi.

Coş ayrıca, Nedim Sarpkaya'ya işe giriş belgesi ve hesap cüzdanını da vererek, katkılarından dolayı Kimse Yok Mu Derneği'ne ve hayırsever işadamına da teşekkür etti.