BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,53
ALTIN 2.498,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Kamer Genç için bildiri

CHP Grup Başkanlığı, TBMM Genel Kurulu'nda iteklenen CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç için bildiri yayınladı.

Abone ol

Bildiride, "AKP'li Milletvekili Salim Uslu tarafından bir milletvekilinin zor kullanılarak Meclis kürsüsünden uzaklaştırılmasını CHP Grubu olarak şiddet ve esefle kınıyoruz. Bu konumdaki bir kişinin Meclis İdare Amirliği görevini sürdürmesi kabul edilemez" denildi.

CHP Grup Başkanlığı tarafından "CHP Parlamento Grubu Bildirisi" başlıklı bir bildiri yayınlandı. Bildiride, 10 Kasım 2011 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ifade özgürlüğünün hiçbir şekilde kısıtlanamayacağı milletin kürsüsünde, fiziki bir saldırıya uğradığı belirtilerek, şöyle denildi:

"İdare amiri konumunda bulunan AKP'li milletvekili Salim Uslu tarafından bir milletvekilinin zor kullanılarak Meclis kürsüsünden uzaklaştırılmasını CHP Grubu olarak şiddet ve esefle kınıyoruz. Bu konumdaki bir kişinin Meclis İdare Amirliği görevini sürdürmesi kabul edilemez"

SADIK YAKUT ZEMİN HAZIRLADI

Bildiride, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'ta eleştirilerek şöyle denildi:

"Sayın Kamer Genç'in Danışma Kurulu kararı üzerine yaptığı konuşmayı İçtüzüğe aykırı olarak kesen ve saldırganı tahrik eden TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise bu saldırıya zemin hazırlamıştır. Oysa TBMM Başkanvekilinin öncelikli görevi kürsü dokunulmazlığını her türlü saldırıya karşı korumak olmalıdır"

AKP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ ŞİDDETİ HİMAYE ETMİŞLERDİR

"Bundan daha elim ve vahim olmak üzere AKP'li milletvekilleri İçtüzük hükümlerini yok sayarak bu saldırıyı onaylamışlar ve şiddeti himaye etmişlerdir" denilen bildiride, şu ifadeler yer aldı:

"Oysa bu saldırı İçtüzüğe göre kınama cezası gerektirmektedir. Bu davranış demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmayan bir çoğunluk dayatmasıdır.

Bugün Başbakan Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bu zorbalığa sahip çıkması Uslu'nun kimlerden talimat alarak zorbalık yaptığını gözler önüne sermektedir.

TBMM halkın iradesinin tecelli ettiği demokrasinin mabedidir. Meclis kürsüsü ise milletin sesidir. Meclis kürsüsünde millet adına konuşan bir milletvekiline fiili saldırıda bulunmak millete yönelik bir saldırı ile eşdeğerdir.

CHP milletvekilleri olarak kürsü dokunulmazlığını fiilen ortadan kaldıran bu saldırıya sessiz kalamayız. CHP, Meclis'teki her türlü baskıya, zorbalığa, eşkıyalığa karşı mücadelesini sürdürecektir.

CHP Grubu milletvekilleri Sayın Kamer Genç'in şahsında millete yönelik bu saldırının hesabını sormaya, TBMM'nin onurunu korumaya ve milletin özgür sesi olmaya azimli ve kararlıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."