BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Van'da iki günde 70 bin kişi başvurdu

Başka illerdeki kamu kurumlarının sosyal tesislerine gitmek için başvuran depremzedelerin bu illere gönderilmesine başlandı.

Abone ol

Başbakanlık Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplum Merkezi'ne başka illerdeki kamu kurumlarının sosyal tesislerinde kalmak için başvuran depremzedelerin bu illere transferlerine başlandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından tahsis edilen otobüsler bugün itibariyle depremzedeleri başka illere taşımaya başladı. Sabah saatlerinde gönderilen otobüsler depremzedeleri İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Gaziantep, Adana ve Konya başta olmak üzere istedikleri illere götürmek üzere yola çıktı.

Yetkililer günde otobüslerle 2 bin ile 2500 kişi arasında depremzedenin başka illere naklinin gerçekleştirileceği belirtildi. Ulaşım maliyetinin AFAD tarafından karşılanacağı belirtilirken, depremzedelerin isteği doğrultusunda illere gönderildiği kaydedildi.

70 BİN KİŞİ GİTMEK İÇİN BAŞVURDU

Öte yandan Toplum Merkezi'ne başka illerdeki kamu kurumlarının sosyal tesislerinde kalmak için iki günde toplam 70 bin kişinin başvurduğu kaydedildi. Diğer illerin valiliklerince belirlenen sayı doğrultusunda başvuruların alındığı, kamu kurumlarının sosyal tesislerinin yetersiz kalması durumunda ise depremzedelerin valiliklerce tutulacak misafirhanelere yerleştirileceği kaydedildi. Depremzedelerin 12 Haziran tarihine kadar gidecekleri yerlerdeki sosyal tesislerde kalacağı belirtildi.

Bu arada başka illere geçmek için otobüs bekleyen bazı depremzedeler duygulu anlar yaşadı. Gözleri dolan depremzedeler, Van'ı çok seviyoruz, burası bizim memleketimiz. Ancak depremde ölmedik burda kalırsak soğuktan öleceğiz. En kısa zamanda Van'a tekrar döneceğiz dediler.