BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.417,26
HABER /  GÜNCEL

Asker Diyarbakır'ı inletti

Kara ve Hava Harp Okulu öğrencileri Diyarbakır sokaklarını marşlarla inlettiler.

Abone ol

Diyarbakır'da askeri öğrencilerden gövde gösterisi gibi yürüyüş.

Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişininin 74. yılı çeşitli etkinliklerinde kara ve hava harp okulu öğrencileri, Diyarbakırlı öğrenciler ve protokol yaklaşık bir kilometre yürüyerek Anıt Parkı'na geldi.

"HER ŞEY VATAN İÇİN" SLOGANLARI 

Hava ve kara harp okulu öğrencileri yürüyüş boyunca Kara Harp okulu Marşı ve Hava Harp Okulu Marşı'nı okuyup, 'Her şey vatan için' sloganlarını attı.
 
İlköğretim öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından Vali Mustafa Toprak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Toprak, törende şunları söyledi:

"Yüce önderimizin vefatından tam bir yıl önce 15 Kasım 1937 tarihinde Diyarbakır Garı'na teşrif etmiş ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır'da da halk tarafından büyük bir coşku ve sevgi gösterileri ile karşılanmıştır. Yıllar süren milli mücadele döneminde yüzlerce şehit verme pahasına atasını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkı cumhuriyet döneminde de aynı hassasiyeti göstermiş 15 Kasım 1937 tarihinde büyük komutan ve eşsiz devlet adamını ağırlama lütfüne ererek ilerleme hamlesini başlatmıştır. Ulu önderimiz Atatürk 74 yıl önce bugün halk evinde yaptığı konuşmada Diyarbakır halkına şu sözlerle seslenmiştir, '20 yıl sonra dünyanın en güzel ve modern bir binası içinde beşeriyetin medeni bir halkı huzurunda duyduğum zevk ve saadetin ne kadar büyük olduğunu kaydetmekle bahtiyarım.' Diyarbakır halkı kendisine minnettardır kendisine yürekten bağlıdır. Diyarbakır halkı ile
omuz omuza vererek çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak için çizdiğin yolda emin adımlarla ilerliyoruz."
 
Programa, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 7. Kolordu Komutanı Alaaddin Örsan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aytekin Sır, Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı. Program daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde devlet övünç madalyası töreni ile devam etti.