BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.426,19
HABER /  GÜNCEL

Gemlik Körfezi'ne deprem uyarısı (Video)

Van'da okulların eğitime 5 Aralık tarihinden 3-4 ay sonra başlaması için öneride bulunan Prof. Dr. Işıkara, Gemlik Körfezi'nde yeni depremlerin kümelendiğine işaret etti

Abone ol

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı ve Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Van'da okulların eğitime 5 Aralık tarihinden 3-4 ay sonra başlaması için öneride bulundu.Prof.Dr.Işıkara, "Çocuklar o soğukta titreye titreye okullara gitmesin. Ne kaybedersiniz dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi'nin düzenlediği Deprem Tehlikesi ve Risk Açısından Bursa konulu toplantıya katılan Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı ve Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kentsel dönüşüm yasasını desteklediğini belirterek, hükümetin bu konu üzerinde, kararlılıkla durması gerektiğini söyledi.Van'da, Bayram Oteli'nde hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı muhabirleri için çok üzüldüğünü anlatan Işıkara, "Başbakan kent dönüşümü konusunda çok kararlı. Bu çok doğru bir karar. Ben de bu acıları görmeye yeter diyorum. Eğer bu değişimi yapmazsak çok çok üzülürüz. Ben sizin iki mensubunuza çok üzüldüm. Onlar görevinin başındaydı. 5.6 büyüklüğündeki bir depremin bu ülkede zarar vermemesi lazım. Ama 25 bina, 22'si boşaltılmış. İki tane otel dolu. İkisi de yastık kadayıfı oluyor. Ve şuana kadar sorumluları konusunda hiçbir adım görmedim. Sizden ricam takip edin. Başbakan bu konuda çok kararlı ama bu ülkede öyle şeyler oluyor ki bazı şeyleri örtüyorlar. Örtmesinler. Kim sorumluysa ortaya çıkartsınlar. 'Ağabeyimiz' dediğiniz kişinin çocukları öksüz kaldı. Benim dileğim başbakan bu konudaki karalılığını bozmasın" diye konuştu.

Van'da yaşanan 7.2, ve 5.6 büyüklüğündeki depremi değerlendiren Işıkara, Van'da yeni bir depremin kendisi için sürpriz olmayacağını kaydetti.

ÇOCUKLAR TİTREYE TİTREYE OKULA GİTMESİN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Milli Eğitim Bakanına seslenen Işıkara "Üniversitelerde de yaz okulları var. Kışın eğitim yapmayalım. Eğitimi 4 veya 5 ay erteleyelim. Baharda eğitime başlayalım. Çocuklar o soğukta titreye titreye okullara gitmesin. Ne kaybedersiniz. Hiçbir şey kaybetmezsiniz. Ama o çocuklar titremesin. Okulları 14 Aralıkta değil, 14 Mart ya da 14 Nisan'da açılsın." dedi.

BURSA DİKKAT ETMELİ

Prof. Dr. Işıkara, "Gemlik Körfezi'nde yeni depremlerin kümelendiğine işaret ederek, Kuzey Anadolu fay rotası Adapazarı- Geyve'de çatallanıyor. Çatallananlardan biri Sapanca, İznik Körfezi'nden 17 Ağustos'ta kendini gösterdi. İkinci çatal Geyve, Mekece, İznik Gölü'nün güneyi Gemlik Körfezi'nden vuracak. Kuzey Anadolu fay zonunun güney kolunda uzun süredir bir deprem olmadı. Bunlar iyi havadisler değil. Körfezden vuracak olan bu depremden Bursa tahmin ettiğimizden çok etkilenecek. Bu nedenle korkmak yerine önlem alınmalı. Bu sadece devlete değil vatandaşlara da görev düşüyor. Önce biz sorumluyuz" dedi.