BIST 9.883
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.453,57
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Rapçi KASAN (Kürşat Asan) ile rap müziğe dair

Iğdırlı gurbetçi bir ailenin oğlu olarak Almanya’da gözlerini dünyaya açan Azeri Türkü Kürşat Asan, Rap müziğindeki adı ile Kasan, rap müziğe dair hayallerini ve planlarını artı olarak da rap müziğe dair bilinmeyenleri anlattı.

Abone ol

Kasan “Kısaca rap, hem kafiyeli hem de ritmik bir biçimde sokak dili konuşmayı içermesinin yanında müzikal benzeri çeşitli tarzlarda da yapılabilmektedir” dedi. Kasan, rap’in parçada ifade edilen (içerik), ritim ve kafiye (akış) ve müzik ve ton (sunum) dan oluştuğunu söyleyerek “Rap kelimesinin neyin kısaltması olduğu da tartışmalıdır. Rhytm And Poem (ritim ve şiir) diyenler olduğu gibi, Rhytmic African Poetry (Ritmik Afrika Şiiri) diyenler de bulunmaktadır ama bu yaygın görüşlere rağmen rap İngilizce “ağır eleştiri” anlamına gelmektedir” dedi. Geçmişten günümüze pek çok değişim geçirmiş bulunan rap müziğin bir takım alt dallarının da oluştuğunu dile getiren Kasan, “Pesimist Rap, Party, Hardcore, Gangsta, G-Funk rap müzik içerisinde oluşmuş bir takım alt dallardır” dedi.

Rap müziğe 16 yaşında başladı

Rap müziğe ilgisinin 16 yaşlarında amatör olarak başladığını dile getiren Kasan, “O zamandan bu zamana bir takım söz ve beste denemelerim oldu. Son iki senelik süre zarfında ise rap müzik ile profesyonel olarak ilgilenmeye başladım.” dedi. Daha önce yayınladığı birkaç klibine rağmen asıl patlamayı BRO’s şarkısı ile gerçekleştiren Kasan, önceki şarkılarının toplamının kat be kat fazla izlenme oranına ulaşan şarkısı için oldukça umutlu.

Tatillerini Türkiye’de geçirmeye çalıştığını belirten Kasan, “Ama son zamanlarda gerek üniversitede hukuk eğitimi aldığım için derslerimin yoğunluğundan gerekse müzik ile yoğun bir biçimde ilgilendiğim için çok özlememe rağmen Türkiye’ye gitme fırsatı bulamadım” dedi. Almanya’da yaşamasına rağmen ülkesinin sorunlarına duyarsız kalamadığını da ifade eden Kasan “ Özellikle son günlerde ortaya çıkan orman yangınları sebebi ile ciğerlerimiz yandı. Çok üzüldük. İnşallah en kısa zamanda el birliği ile güzel vatanımızı yeniden eski güzel görünümüne kavuşturabiliriz” dedi.

'Herkes hayalinin peşinden koşsun'

Genelde müzik özelde ise rap müzik ile ilgileneceklere bir takım tavsiyelerde bulunan Kasan” Hayallerini müziğin süslediği herkes bu hayalinin peşinden koşsun ama asla eğitimini de aksatmasın. Okulunu okusun, eğitimini bitirsin. Bir iş bir meslek sahibi olsun” dedi.

rap