BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.411,65
HABER /  GÜNCEL

PYD'den silahsız gruba hain pusu

Suriye’deki iç savaştan faydalanarak birçok yerleşim yerlerini ele geçiren PYD ve silahlı kanadı YPG bir vahşete daha imza attı.

Abone ol

Gerginliği azaltmak için Resulayn'a giden Yaser Ebu Ammar ve adamları PYD'nin kurdugu pusuda öldürüldü

Özgür Suriye Ordusunun (Esat Muhalifleri) ,Kürtlerin kontrolüne geçen kentlere girmesini ikna yolu ile engelleyen Mıhallemi halkının Emiri Şeyh Ebu Kays Rıfat Sabri , geçtiğimiz haftalarda Rasılayn (Ceylanpınar) de Muhalifler ile PYD – YPG birlikleri arasındaki gerginliği gidermek için 40 yaşındaki oğlu Yaser Ebu Ammarı ve yeğeni Sadr bin Ekremi  toplam 10 kişilik bir heyet ile Rasılayn’a gönderdi.

PYD ve Özgür Suriye Ordusunun kabulu ile oluşturulan arabulucu –barış heyeti Rasılayn’a görüşme noktasına vardığında araçlarından inerlerken , ağır silahlarla ve biksilerle kurşun yağmuruna tutuldular. 

SİLAHSIZDILAR

Olay yerinde hayatını kaybeden 10 kişilik silahsız barış heyetinin , kalleşçe ve hain bir saldırı ile katledildiğini öğrenen Özgür Suriye ordusu Rasılaynı basıp ,saldırıyı gerçekleştiren 27 kişilik özel birliği tamamını öldürdüler.

Çarşamba ,Perşembe  günleri de Rasılayn’da Özgür Suriye Ordusu ile PYD arasında çıkan çatışmalarda PYD birlikleri 157 kayıp verdi.Yaser Ebu Ammarın şehit edilmesinden bu yana PYD birliklerinden 184 kişi silahlı çatışmada hayatını kaybetti. Özgür Suriye Ordusundan ise 54 kişinin hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

KAN BEDELİ İÇİN 1000 SİLAHLI ADAM ÖLDÜRME YEMİNİ

Özgür Suriye Ordusunun bazı yetkili komutanları Yaser Ebu Ammar’ın kan bedeli için en az 1000 silahlı adamı öldürmek için and içtiler. Yaser Ebu Ammar (Ebu Kays’ın oğlu) aynı zamanda Özgür Suriye Ordusu tarafından bilinen ve çokça sevilen cesur bir komutandı. PYD barış istiyor ama Özgür Suriye Ordusu 1000 silahlı adamınızı öldürdükten sonra görüşebilir diyor.

Şehir edilen Mıhallemi komutan Yaser Ebu Ammar’ın aile büyükleri , “ Şimdiye kadar Özgür Suriye Ordusunun kendi çabaları ve Yaser’in muhalifler içinde oynadığı önemli rolü sayesinde Kürt şehirlerine girmediğini bilmeyen yok. Rasılayn da çatışmalar başlayınca PYD’nin ve Özgür Suriye Ordusunun da kabulü ile oğlumuzu ve yeğenimizi barış için gönderdik. Barış yolunda şehit oldular, şehit oldukları için de biz taziye değil düğün yapıyoruz. Zaten çocuklarımız da sürekli bu yolda inşallah şehit oluruz diyorlardı. Kan dökülsün istemiyoruz. Sulh için bütün çocuklarımız şehit olsa üzülmeyiz tam aksine seviniriz. Oğullarımız şehit oldu ama onların yüzünden başkalarının ölmesini asla kabul etmiyoruz. Nitekim bu işten en çok karlı çıkan zalim Esed yönetimi olacaktır.” Şeklinde açıklama yapıyorlar.

PYD ise şehit Yaser’in ailesine “ biz yapmadık, yapanları bulursak size teslim edeceğiz diyorlar.” (oysaki kendi televizyonlarında ve medyalarında, Esed karşıtı muhalifler olduklarından iki Mıhallemiyi öldürdük diye beyanatlarda bulunuyorlar.)

10 kişilik barış heyetinin içinde hayatını kaybedenlerden biri de Özgür Suriye Ordusu Rasılayn bölgesinin sorumlusu Ebul Esed’de vardı.

İNTİKAM SESLERİ

Bölgede tehlikeli ve gergin tırmanış devam ediyor. Mıhallemi ailesinin soğukkanlı tüm barış çağrılarına karşılık Özgür Suriye Ordusu, "intikam alacağız" diyor.

Bölgede yer alan gerek Barzaniciler, gerek Talabani’ciler gerekse diğer irili ufaklı Kürt grup ve örgütler PYD’nin bu son yaptıklarından oldukça rahatsız. Ve verilen bilgilere göre de Mıhallemilerin taziyesine gelenlerin ezici çoğunluğu Kürtlerden oluşuyor.

Mıhallemi halkı Emiri Şeyh Ebu Kays ve babası Rıfat Sabri birçok zaman etki alanlarındaki Kürtleri, Süryanileri, Ezidileri zalim Esat yönetimine karşı korumuş ve kollamışlardır. Hatta Şeyh Ebu Kays’ın babası Rıfat Sabri o zamanlar önemli ve etkin bir makam olan Muhtarlığı icra ederken birçok Müslüman Kürt ve Ezidi Kürt’e referans olarak vatandaşlık hakkını elde etmelerini sağlamıştır. (Kürtlere Kimlik verilmediğinden, bunlar Mıhallemi diyerekten onlara Kimlik çıkarmıştı.)

Yine 2007 -2008 yıllarında Müslümanlar Haseki ve Kamışlıda Hıristiyanlara saldırma kararı almışken, araya Şeyh Ebu Kaysın girmesi ile olay sulhen çözülmüştür. (Hıristiyan kız Müslüman bir Kürde kaçmıştı –kızın kardeşi 8 ay sonra Haseki garajında, hamile olan kız kardeşini ve eşini silahla öldürdükten sonra olaylar başlamıştı.)

Mıhallemi Derneği başkanı olarak açıklamam : “Silahsız barış elçilerine yapılan bu çirkin silahlı eylem hiçbir şekilde kabul edilemez, affedilemez. Ama bu demek değil ki, beraberinde yeni çatışmalar ölümler gelsin. Ölüm Emrini verenler mutlaka yakalanıp cezalandırılmalıdır. Öldürenler çatışmalarda öldürüldü ama bu provakatif emri verenler hala meçhul. Bölgede Arap-Kürt çatışması yaratılmak isteniyor. Kürt gruplar bu oyuna gelmemelidir. Mıhallemiler-Araplar, Kürtler yüzyıllar hatta bin yıllardır barış içinde kardeşçe yaşıyorlar. Bu kardeşlik ile ebedi sürsün istiyoruz. Türkiye’deki ve Dünyadaki Kürt gruplar ve sivil toplum örgütleri çatışmalar büyümeden bu olaya el atmalıdır. PYD Arapların çoğunlukta olduğu şehirlerden bir an önce çekilmelidir. Aksi takdirde bölgede çatışma kaçınılmaz bir hal alacaktır. Suriye’deki Mıhallemiler yalnız değildir. Türkiye Mıhallemileri olarak bu son hain saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Bütün Mıhallemileri bölge Barışı için birlik olmaya davet ediyorum…


Mıhallemi Emiri Şeyh Ebu Kays Suriye, Lübnan, Irak ve Iranda yaşayan yaklaşık 2 milyon Mıhallemiyi temsil ediyor. Kendisi Mıhallemi aşiret reislerinin kararıyla seçime iş başına geldi. Türkiye’de birçok Mıhallemi de onu lider olarak kabul ediyor.

AMMAR'IN 5 ÇOCUĞU VARDI

Geçen yıl öldürülen Meşal Temo’nun oğlu Faris Temo katledilen Mıhallemiler için şehit dediğinden PYD onu ölümle tehdit etti. Bu nasıl demokrasi oluyorsa? Bir de PYD ‘nin isminde Demokrasi lafzı var.  (Demokratik Birlik partisi)

RASULAYN'IN YÜZDE 70'İ ARAP

Kamışlı da Nüfusun yarıdan fazlasını Asurîler, Mıhallemiler, Araplar teşkil ediyor. Esat döneminden kalan ve seçimle iş başına gelen belediye başkanı da bir Asurî.

Çatışmalar Türkiye’ye sıçrayabilir  (Arap-Kürt, Mıhallemi-Kürt çatışması)
Özgür Suriye Ordusu diyor ki: “ PYD sadece Kürtlerin yoğunlukta olduğu şehirleri değil, yavaş yavaş Arapların da çoğunlukta olan şehirleri ele geçirmeye başladı.(Son çatışmaların esas sebebi de bu)

PYD Kamışlı –Nusaybin sınırında genişçe ve büyükçe hendekler kazarak, siperler ve mevziler örüyor.

Yine PYD, Özgür Suriye Ordusu Haseki şehrine girmesin diye, Hasekinin Reis’in yolu isimli anayolu hariç tüm yolları tahrip ederek, etrafa Hendekler kazıyor.

Eskiden PYD’li olan birkaç arkadaşımla yaptığım görüşmelerde bana şu bilgileri aktarıyorlar. “ Biz eskiden PYD ‘li idik ama şimdi değil. Çünkü Esad’ın bir dönem Kürtlere yaptığını, PYD kendi halkına ve kontrolü altında olan bölgenin kadim yerli halkaları Mıhallemilere, Asurîlere –Süryanilere ve Araplara yapıyor. PYD Esadın taşeronluğunu, tetikçiliğini yapıyor. PYD bölgede etik bir savaşın tetikleyiciliğini yapıyor. Şu anda Kürtlerle, Araplar birbirlerine hiç iyi bir gözle bakmıyor. Birçok Arap ve Kürt komşularımız Hasekiden Türkiye’ye, Lübnan’a ve köylere göç etti. Esadı arar olduk. PYD çok sevdiğimiz Mıhallemi Emiri Şeyh Ebu Kays’ın oğlunu katletmekle büyük bir hata yaptı. Bu olay daha büyük katliamların tetikleyicisi olabilir. Mıhallemiler sırf Esada karşı Özgür Suriye Ordusu saflarında mücadele verdiklerinden öldürüldüler. Ebu Kays sadece Mıhallemilerin değil bizim de büyüğümüz, çünkü biz Kürtler ondan ve babasından çok büyük faydalar gördük.

BU HAİN KATLİAMI KINAYAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ

1-Türk iye’li Araplar Derneği(ARAPDER)
2-Dünya Mıhallemi Birliği
3-Mıhallemi Derneği
4-Şanlıurfa Arap Derneği
5-Türkiye Arap Meclisi
6-Batman Mıhallemi ve Demokrasi Derneği
7-Hatay Arap Derneği
8-İskenderun Mıhallemi Derneği
9-Antakya Midyatlılar Derneği
10-İsveç Mıhallemi Derneği
11-Hollanda Mıhallemi Derneği
12- Almanya Mıhallemi Derneği
13-Lübnan Mıhallemi Derneği
14-Lübnan Mardinliler Derneği
15-Hebsunnes Everensel Yaşam Platformu
16-Midyat Engelliler Derneği
17-Fransa Mıhallemi Platformu