BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.412,44
HABER /  GÜNCEL

O depremlerin devamı gelecek mi?

AFAD Hisarönü Körfezi'ndeki deprem aktivitesinin, bölgeye özgü normal fayların oluşturduğu bir hareketlilik olduğunu bildirdi

Abone ol

24 Kasım'dan itibaren artış gösteren ve başta Muğla olmak üzere birçok bölgede hissedilen depremlerin devamı gelecek mi? AFAD merak edilen o soruyu cevapladı.

''Bu depremler deprem kümesi şeklinde başlayıp, birkaç hafta veya ay boyunca azalan büyüklük ve sayıda devam edecektir.''

AFAD'tan yapılan açıklamada, Muğla'nın Marmaris ilçesinin 20 kilometre güneybatısındaki Hisarönü Körfezi'nde Kasım ayı sonlarında başlayan deprem aktivitesinin, 24 Kasım'dan itibaren artış gösterdiği belirtildi.

BÖLGEYE ÖZGÜ NORMAL FAYLARIN OLUŞTURDUĞU AKTİVİTEDİR

Bölgede, 24-25 Kasım tarihlerinde büyüklükleri 4.0 ile 4.3 arasında değişen 4 adet deprem meydana geldiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Depremler, başta Muğla il merkezi olmak üzere civar bölgede hissedilmiştir. Bölgedeki deprem aktivitesi, bölgeye özgü normal fayların oluşturduğu bir aktivitedir.

DEPREMLER DEVAM EDECEKTİR

Bu depremler deprem kümesi şeklinde başlayıp, birkaç hafta veya ay boyunca azalan büyüklük ve sayıda devam edecektir.''

Deprem aktivitesinin 7 gün 24 saat boyunca izlendiği ifade edilen açıklamada, yetkililerin uyarıları ve bilgilendirmeleri dışında diğer bilgilere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.