BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,72
ALTIN 2.506,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yılmaz Muharrem cemine katıldı

Programı nedeniyle Sivas'ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Muharrem ayı nedeniyle cemevinde verilen aşure iftarına katıldı.

Abone ol

Lokma duası ve iftar programının ardından konuşan Bakan Yılmaz, "Peygamberimizin, Hüseyin bendendir, ben Hüseyindenim, kim cennette gençlerin efendisini görmek istiyorsa, Hz. Hüseyin'e baksın." dedi. 

ALLAH'IN KİTABINI ESAS ALACAĞIZ

'Allah ayeti kerimesinde derki; Ehlibeyt, Allah sizden kiri günahı gidermek ve sizi tertemiz yapmak ister'. Bizim inancımız o dur ki Ehlibeyt temizdir. Kim onun yolunu takip ederse onlarda temizdir. Hz. Hüseyin Kufelilere yazdığı mektupta şunları söyler: 'Kitabullaha amil olmayan adalet terazisini elinde tutmayan hak ve gerçek dine göre hareket etmeyen nefsini Allah'a bağlamayan kişi gerçek manada imam da olamaz, önder de olamaz'.

O halde bizim yapmamız gereken şey, Hz.Hüseyin'in yolundayız diyorsak, Allah'ın kitabını esas alacağız. Adalet terazisini elimizden bırakmayacağız. Hak ve gerçek dine göre hareket edeceğiz. Nefsimizi Allah'a bağlayacağız ki işte o zaman biz Hüseyniyiz diyeceğiz. Bu duygular içinde başta şehitler efendisi Hz.Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimiz rahmetle anıyorum. "dedi.

Bakan Yılmaz daha sonra iftar sonrası cemevinde düzenlenen matem cemine katıldı. Muharrem ayının 10'ununda Hz.Hüseyin'in şehit edilişinin anlatıldığı ceme katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Deyişlerle Hz.Hüseyin'e ağıtların yakıldığı ceme Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti.

Yılmaz, daha sonra Sivas'ta yapımı devam eden Çağrı Merkezi inşaatını gezdi.

Öte yandan Bakan İsmet Yılmaz cemevi ziyareti öncesi de Yıldız Beldesinde Okul ve Sağlık Merkezi açılışlarını gerçekleştirdi. Programa Vali Zübeyir Kemelek, Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.