BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54
HABER /  GÜNCEL

PYBS başvuru yapma sayfası 2019 bursluluk sınavı kaç soru?

Ortaokulların 5, 6, 7, 8’inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11’inci sınıfların girdiği PYBS yani bursluluk sınavı ne zaman yapılacak sorusu merak konusu oldu. PYBS yani bursluluk sınavı başvuruları başladı son gün ise 22 Mart'ta sona erecek. PYBS bursluluk sınavı ise 2 Haziran'da yapılacak.

Abone ol

Bursluluk sınavı başvuruları başladı 2019  PYBS başvuru formu doldurma ve bursluluk sınavı başvuru yapma bilgileri haberimizde.  Bursluluk sınavı başvuruları başladı, öğrenciler 22 Mart'a kadar başvuru yapabilecekler.  PYBS bursluluk sınavı ise 2 Haziran'da yapılacak.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 11 Mart'ta başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik düzenlenen sınava yönelik başvuruların nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Peki, İOKBS başvurusu nasıl yapılır? MEB Bursluluk Sınavı başvuruları ne zaman bitecek?

Eski adı Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) olan İOKBS'nin 2019 etabına katılım sağlamak isteyen öğrenciler için başvuru süreci başladı. Öte yandan, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama e-Kılavuzu, bakanlık tarafından yayınlandı. İşte, 2019 İOKBS sınavına ilişkin ayrıntılar...

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK: Ortaokulların 5, 6, 7, 8’inci, liselerin hazırlık sınıfı ile 9, 10 ve 11’inci sınıflarına yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (2019 İOKBS) 2 Haziran 2019 'da yapılacak. 11 Mart'ta başlayan İOKBS başvuruları 22 Mart'a kadar alınacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK: Başvuru iş ve işlemleri, "http://www.meb.gov.tr", "http://odsgm.meb.gov.tr" veya "https://eokul.meb.gov.tr" internet adreslerinden yapılacak. Şartları taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

PYBS KILAVUZUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Başvurularda, öğrencinin ailelerin 2018'de elde ettiği tüm gelirleri, mevzuatta belirlenen usul ve esaslarla dikkate alınacak. Kanunlarla özel hak tanınan öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri hesaplanan rakamı geçen öğrencilerin başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecek.

İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR: Bursluluk sınavı içn başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://odsgm.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacak.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfların sınav başvuruları 11-22 Mart 2019 tarihleri arasında alınacak.

Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapacak.

KAÇ SORU SORULACAK: Sınav, 02 Haziran 2019 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak.